Παρασκευή, 14.05.2021, 1:11 μμ

Φουρθιώτης σε ΣτΕ: Οι απειλές για τη ζωή του επιδείνωσαν την υγεία του

07.04.2021 / 19:26
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
meniosfourthiotis_melas_16_5_2019

Aίτηση αναστολής και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής με την οποία να «παγώνει» την πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που μείωσε τη φρούρησή του και τη φρούρηση της κατοικίας του κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Μένιος Φουρθιώτης, ως συνέχεια της χθεσινής αίτησης ακύρωσης που υπέβαλε.

Όπως αναφέρει, από την κατάργηση της προσωπικής φρουράς του Μένιου Φουρθιώτη μπορεί να προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος της σωματικής βλάβης της ζωής του ακόμα και θάνατος και για το λόγο ζητάει από την πρόεδρο του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Μαρία Καραμανώφ, να εκδώσει προσωρινή διαταγή με την οποία να «παγώνει» την πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που μείωσε τη φρούρησή του και τη φρούρηση της κατοικίας του.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι έχει κριθεί ευπαθής στόχος γεγονός που οδήγησε τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να εκδώσει 9 πράξεις με τις οποίες όχι μόνο του διέθεσε προσωπικό ασφαλείας, αλλά συνεχώς αυξανόταν ποσοτικά και ποιοτικά τα μέτρα προστασίας του, μετά και από σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας επιτροπής που προβλέπεται από το Προεδρικό Διατάγμα141/2019.

Όπως σημειώνει στην αίτησή του, κρίθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και την εν λόγω επιτροπή ότι είναι στόχος και ο βαθμός επικινδυνότητας που διατρέχει, ενώ ελήφθησαν υπόψη οι πληροφορίες περί απειλών σε βάρος του, αλλά και οι εγκληματικές ενέργειες που έχουν εκδηλωθεί κατά της ζωής του.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα