Φωτογραφία «γροθιά» στο στομάχι: Τάμπλετ έξω από ΜΕΘ για το τελευταίο αντίο των συγγενών

04.12.2020 / 14:12
coronavirus_1

Δεκάδες iPads πάνω σε stands στοιβαγμένα σε μια αίθουσα. Μια εικόνα που φαινομενικά δείχνει να μην κρύβει τίποτα από πίσω… Ομως, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Τα ipads βρίσκονται σε νοσοκομείο, έξω από τη ΜΕΘ συγκεκριμένα και προορίζονται για να πουν οι συγγενείς το τελευταίο αντίο στους ανθρώπους που πεθαίνουν από κορονοϊό… Δυστυχώς, μέσα από μια άψυχη οθόνη μπορεί να κρύβονται τα πιο δύσκολα συναισθήματα… Δυστυχώς, μέσα από μια οθόνη υπολογιστή οι συγγενείς θα αποχαιρετήσουν τις οικογένειές τους που νόσησαν από κορονοϊό και δεν κατάφεραν να επιβιώσουν… Και το δράμα αυτών των ανθρώπων – όσο και να θες να το περιγράψεις – δεν μπορείς…

Η φωτογραφία με τα iPads έξω από μια ΜΕΘ στις ΗΠΑ ανέβηκε στο twitter και δεν άργησε να γίνει viral. Τη μοιράστηκαν πάνω από 21.000 άνθρωποι. Την ανέβασε ο χρήστης με το username @roto_tudor που δηλώνει γιατρός. Και αποτυπώνει τη σκληρή πραγματικότητα στα νοσοκομεία των ΗΠΑ, της χώρας που θρηνεί 276.000 νεκρούς από τον κορονοϊό.

Όπως λέει, τα iPad «προετοιμάζονται για εικονικές τελευταίες επισκέψεις σε ΜΕΘ» από έναν γνωστό του γιατρό. Είναι, τις μέρες του κορονοϊού, μια πολύ συνηθισμένη πρακτική στα νοσοκομεία των ΗΠΑ, που απαγορεύουν τις επισκέψεις ακόμη και για το τελευταίο αντίο ώστε να περιορίσουν όσο μπορούν τη διασπορά του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα