Φωτιά στο Μάτι: Στο εδώλιο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής για προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών

21.12.2021 / 7:50
FOTIA_mati_inTIME-2048x1406

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο εκδικάζεται σήμερα η μήνυση του πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσιου σε βάρος του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου, σχετικά με τις καταγγελίες του για προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για τη φωτιά στο Μάτι.

Ο πραγματογνώμονας, που είχε διοριστεί από την Εισαγγελία της Αθήνας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για την εθνική τραγωδία με τους 102 νεκρούς, με τη μήνυσή του αλλά και με σειρά καταθέσεων που έδωσε ενώπιον του ανακριτή που χειρίστηκε την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, προχώρησε σε καταγγελία ότι δέχθηκε πιέσεις προκειμένου να συγκαλύψει τους υπεύθυνους για τους χειρισμούς το μοιραίο απόγευμα της πυρκαγιάς. Για την υπόθεση διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας ο κ. Λιότσιος προσκόμισε στις εισαγγελικές αρχές  και την ηχογραφημένη συνομιλία του με τον κ. Ματθαιόπουλο, η οποία και είχε δει και το «φως» της δημοσιότητας.

Η προκαταρκτική εξέταση κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Ματθαιόπουλου για τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας παράνομης βίας και η υπόθεση με απευθείας κλήση παραπέμφθηκε στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

Η μήνυση του πραγματογνώμονα κατατέθηκε την Άνοιξη του 2019. Σε αυτήν ο κ. Λιότσιος κατήγγειλε πως είχε γίνει στόχος δολιοφθοράς όταν άγνωστοι είχαν βγάλει την αλυσίδα κίνησης από το μοτοσυκλέτα του εξαιτίας της οποίας κινδύνευσε η ζωή του. 

Ο κ. Λιότσιος αναφερόταν διεξοδικά στις παρεμβάσεις στο έργο του καθώς και στη συνάντηση του με τον κ. Ματθαιόπουλο, περιγράφοντας όσα τον έκαναν να νιώσει απειλή ακόμα και για την ίδια τη ζωή του.

«Εκεί που ταράχθηκα πάρα πολύ ήταν όταν γύρισε και μου είπε με στόμφο ότι αν μετά απ όλα αυτά δεν τον ακούσω, θα έρθει και το «μεμονωμένο». Η έκφραση αυτή θεωρούσα και θεωρώ ότι αποτελεί απειλή για την ίδια μου τη ζωή… Ενισχύεται η άποψη αυτή διότι όταν ο εισαγγελέας κάλεσε τους υπόπτους, συμπεριλαμβανομένου και τον κ. Ματθαιόπουλο, εγώ τρεις μέρες μετά υπέστη δολιοφθορά στη μηχανή μου και λίγο έλειψε να μου στοιχίσει την ίδια μου τη ζωή» ανέφερε ο πραγματογνώμονας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα