Φωτιά στην Αττική – Γιατί δεν πέταξε το ρωσικό Beriev

05.08.2021 / 20:28
ka 20

Ξανά εκτός «μάχης» τέθηκε το ρωσικό αεροσκάφος Beriev – 200, το οποίο συνέδραμε όλες αυτές τις μέρες στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών που πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Beriev  παραμένει καθηλωμένο, προς το παρόν, λόγω συντήρησης, η οποία είναι απαραίτητη για να πετάξει και πάλι.

Να σημειωθεί ότι το ρωσικό «υπερόπλο» στη μάχη κατά των πυρκαγιών επέστρεψε και χθες, Τετάρτη, στη βάση του, στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, καθώς παρουσίασε βλάβη στον ένα κινητήρα, ενώ συνέδραμε τις επίγειες δυνάμεις για την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας στην Εύβοια.

Ωστόσο, παρά τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι θα μπορούσε να επιχειρήσει ξανά σε 24 ή το αργότερο 48 ώρες, το ρωσικό Beriev πέταξε ξανά την ίδια ημέρα, αφού αποκαταστάθηκε η βλάβη.

Η συντήρηση του αεροσκάφους, πάντως, κρίθηκε απαραίτητη σήμερα, αφού το ρωσικό Beriev-200 πέταξε πάνω από 35 φορές, προκειμένου να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών, οι οποίες μαίνονται στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες.

«Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης στην Ελλάδα, το ρωσικό Be-200 πέταξε πάνω από 100 ώρες. Το πλήρωμα, που πλέον εργάζεται ως ομάδας πυρόσβεσης, έκανε 36 ταξίδια για να εξαλείψει τις πιο δύσκολες φωτιές σε επτά περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων της Κρήτης και της Ρόδου», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση η εταιρεία παραγωγής Rostec.

Να σημειωθεί ότι το πελώριο αεροσκάφος έχει κάνει περισσότερες από 400 σωτήριες ρίψεις νερού, έχοντας ρίξει συνολικά 2,5 τόνους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα