Φωτιά στη Μόρια: Οι κλειστές ομάδες του facebook, η «εμπρηστική» ανάρτηση και οι 30 νεαροί

11.09.2020 / 18:09
dete-featured

Η κατάσταση στη Λέσβο είναι για ακόμη μία φορά καζάνι που βράζει. Χιλιάδες πρόσφυγες είναι εγκλωβισμένοι στο νησί, κοιμούνται στους δρόμους ενώ οι Αρχές διερευνούν πώς ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς τη Μόρια.

Διαδικτυακά σημάδια, και «εμπρηστικές» αναρτήσεις σε τέσσερις κλειστές ομάδες του facebook έχουν μπει στο στόχαστρο των αρχών, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πληροφορίες που μετέδωσε το Open αναφέρουν ότι η αστυνομία  εξετάζει τέσσερις «κλειστές ομάδες» στο Facebook που είχαν δημιουργηθεί και ήταν μέλη πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μόρια που έμεναν μέσα στο ΚΥΤ αλλά και απ’έξω σε σκηνές.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, σε αυτές τις «κλειστές» ομάδες του Facebook υπήρχαν και αλληλέγγυοι, ενώ τις επισκέπτονταν και μέλη ΜΚΟ, κάποια από τα οποία μάλιστα δεν είναι καν ακόμη στο νησί.

Το ενδιαφέρον των Αρχών εστιάζεται, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, σε κάποιες συζητήσεις που είχαν αναπτυχθεί σε αυτές τις ομάδες και είναι χαρακτηριστικό ότι τους έλεγαν κάποιοι πώς πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση που εμφανιστούν κρούσματα κορονοϊού και οι Αρχές θα τους κάνουν λόγο για καραντίνα και απομόνωση.

Σε ανάρτηση σε τέτοια ομάδα, σύμφωνα πάντα με το Open, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Να αντιδράσετε. Να αντισταθείτε αν σας πουν για καραντίνα λόγω κορονοϊού».

Η ομάδα των 30 Αφγανών

Σε ομάδα 30 Αφγανών στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εμπρησμό στην Μόρια, σύμφωνα με την Καθημερινήυ.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, πρόκειται για νεαρής ηλικίας άτομα τα οποία έφθασαν στη Μόρια χωρίς τις οικογένειές τους και φέρονται να είχαν συμμετάσχει σε έκνομες δραστηριότητες, όπως ναρκωτικά και εκβιασμοί μεταναστών.

Σημειώνεται ότι οι νεαροί που εντάσσονται στην ομάδα των Αφγανών δεν ήταν ανάμεσα στους 35 μετανάστες που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό και επρόκειτο μπουν σε καραντίνα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα