Φωτιά στα Βίλια: Οριοθετήθηκε το μέτωπο – Στη μάχη το Beriev

20.08.2021 / 20:18
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ko 3

Oριοθετημένη χαρακτηρίζεται η φωτιά στα Βίλια, η οποία μαίνεται εδώ και πέντε ημέρες, και όπου εξακολουθεί να επιχειρεί ισχυρότατη δύναμη της πυροσβεστικής.

Όπως αναφέρει στην τελευταία ανακοίνωση (19.21) της η Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων είναι οριοθετημένη και επιχειρούν 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Στην περιοχή έχει ενεργοποιηθεί ομάδα ΣμηΕΑ του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 18 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 3 Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού, 1 Ε/Π από τα Αραβικά Εμιράτα και 3 Ε/Π ως συντονιστικά, καθώς και 10 Α/Φ συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200.

Συνδρομή παρέχουν, επίσης, ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

41 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Εξάλλου, η Πυροσβεστική αναφέρει πως από Ω/19:00/19-08-2021 έως Ω/19:00/20-08-2021 εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές, όπου συνδρομή παρέχουν οι δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Οι περισσότερες από αυτές τις πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, προτίθεται. «Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών», καταλήγει η ανακοίνωση της Π.Υ..

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα