Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου: Το κοριτσάκι των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 είναι πρεσβευτής του Πανεπιστημίου Πατρών!

26.07.2021 / 17:15
3659286

H έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, έφερε στην μνήμη μας την αντίστοιχη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004, τότε που η μικρή Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου είχε κλέψει την παράσταση με την παρουσία της.

Το κοριτσάκι αυτό που προερχόταν από τα παιδικά χωριά SOS, είναι πλέον πρεσβευτής του Πανεπιστημίου Πατρών στο εξωτερικό και όχι απλά και μόνο μια απόφοιτος του, αφού στο μεταξύ έχει διαπρέψει στην επιστήμη που έχει ακολουθήσει.

Διαβάστε την ανάρτηση του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιάννη Ματσούκα:

«Η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκυο και η εντυπωσιακή τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας ήταν η αφορμή για να θυμηθούν όλοι τούς Ολυμπιακούς Αγώνες των Αθηνών το 2004 και το κοριτσάκι που κρατούσε τη δάδα έναρξης των αγώνων σε μια συγκλονιστική στιγμή που θα μας μείνει αξέχαστη!

Το κοριτσάκι αυτό, η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου, είναι αριστούχος απόφοιτος του Βιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών και σήμερα πραγματοποιεί την διδακτορική διατριβή της σε θέμα για τον καρκίνο στο ερευνητικό ινστιτούτο Francis Crick στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Νωρίτερα, η Φωτεινή, ένα πολύ ταλαντούχο άτομο, ως τελειόφοιτη φοιτήτρια εργάστηκε στο ερευνητικό εργαστήριό μας στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών για ένα περίπου χρόνο και συνέβαλε στην έρευνά μας. Επελέγη και ήταν η παρουσιάστρια του 17ου Συνεδρίου Ιατρικής Χημείας το 2016 στις Σπέτσες, όπου τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο James Watson.

Μετά από αίτησή της, και μεταξύ πολλών συνυποψηφίων, κέρδισε υποτροφία ως αριστούχος και παρακολούθησε επί τρίμηνο μαθήματα στο περίφημο “Watson School of Biological Sciences” στο Cold Spring Harbor Laboratory, όπου γίνεται αποκλειστικά έρευνα για το DNA.

Το κοριτσάκι των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 είναι πρεσβευτής του Πανεπιστημίου Πατρών!

Ο Watson και η σύζυγός του αναφέρθηκαν με πολύ θερμά λόγια στις ικανότητές της και την προσωπικότητα της.

Η Φωτεινή ήταν επίσης η παρουσιάστρια της κεντρικής εκδήλωσης του 19ου Συνεδρίου Ιατρικής Χημείας με τιμώμενα πρόσωπα τον Νομπελίστα Harald Zur Hausen και την Καθηγήτρια κα Αποστολοπούλου.

Το Συνέδριο είχε πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, ο οποίος ετίμησε με την παρουσία του το Συνέδριο.

Η Φωτεινή είναι προσκεκλημένη στο 21ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας στα Ιωάννινα, 22-23 Οκτωβρίου 2021, όπου θα παρουσιάσει εξ αποστάσεως την διαδρομή της από το Βιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών στο κορυφαίο Ερευνητικό Ινστιτούτο Francis Crick. Η Φωτεινή αποτελεί έναν πρεσβευτή του Πανεπιστημίου Πατρών και της χώρας μας και χαιρόμαστε για την πρόοδο της».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα