Φονικό στη Μακρινίτσα: Ανακουφισμένη η οικογένεια με την παρέμβαση του εισαγγελέα

13.04.2021 / 22:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 25

«Σήμερα η οικογένεια των αδικοχαμένων Κωνσταντίνας και Γιώργου, των παιδιών με τα ζεστά χαμόγελα που έσβησαν για πάντα, έμαθε με ανακούφιση αν και δυστυχώς αργά, πως ο εισαγγελέας εφετών Βόλου παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα με τη μορφή του κατεπείγοντος για να διερευνηθεί ο ρόλος των συναρμόδιων υπηρεσιών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του 32χρονου δράστη του διπλού φονικού που συγκλόνισε την Ελλάδα».

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων, η δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων, του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα, Ανθούλα Ανάσογλου, σχολιάζοντας την εισαγγελική εντολή για έρευνα, η οποία επικεντρώνεται στο γιατί ο φερόμενος ως δράστης, κυκλοφορούσε ελεύθερος.

«Είναι φανερό ότι υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν. Ευθύνες γιατί ένας άνθρωπος που διαγνώστηκε με επιθετική συμπεριφορά, με παραληρητική διαταραχή και με διωκτικά συμπτώματα, κυκλοφορούσε χωρίς να παρακολουθείται σε καθημερινή βάση και χωρίς κανείς να τον υποχρεώνει να παίρνει την φαρμακευτική αγωγή του» τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων…

Και συνέχισε: «Ξεκάθαρα αναφέρεται στη γνωμάτευση της από 15-1-2021, το Κέντρο Υγείας Ψυχικής Βόλου, ότι η κατάσταση του επιδεινώθηκε. Δυστυχώς η ατέρμονη γραφειοκρατία ανέδειξε ακόμη μια φορά τα προβλήματα δυσλειτουργίας των κρατικών δομών. 

Όμως θα πρέπει να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες και της αστυνομίας Βόλου, που ενώ έγινε μάρτυρας επεισοδίου ενδοοικογενειακής βίας, δεν αντέδρασε έγκαιρα, μη συλλαμβάνοντας τον δράστη στα πλαίσια του αυτοφώρου  την ημέρα του μοιραίου επεισοδίου όπου η άτυχη Κωνσταντίνα καλούσε απεγνωσμένα για βοήθεια

newsit.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα