Φοιτητικά ενοίκια στην Πάτρα – Πιο ψηλά από άλλες χρονιές, πιο χαμηλά από Αθήνα

04.09.2021 / 11:05
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 2

Πιο δύσκολο από ποτέ φαντάζει φέτος το «σαφάρι» αναζήτησης διαμερίσματος και ειδικότερα οικονομικού για τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων. Οι τιμές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, άλλες μεγαλουπόλεις αλλά και στην επαρχία είναι αρκετά υψηλές ενώ στο «τραπέζι» των ενοικιάσεων μπαίνουν και αρκετές κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης οι οποίες λόγω κορονοϊού ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα κενές.

Η ζήτηση για άλλες περιοχές εκτός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι πιο ασθενής γιατί οι περισσότερες σχολές είναι στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αλλά και επειδή σε αρκετά πανεπιστημιακά ιδρύματα της περιφέρειας λόγω βάσεων δεν πέτυχαν φοιτητές.

Στην Πάτρα και την Κρήτη είναι υψηλές για τις πόλεις αυτές οι τιμές αλλά χαμηλότερες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Εκεί μια γκαρσονιέρα ή ένα δυάρι μπορεί να το βρει κανείς από 250 ευρώ έως 400 ευρώ. Από τι εξαρτάται η διαφοροποίηση της τιμής; «Το εύρος έχει να κάνει αναλόγως με τα χαρακτηριστικά και τα όσα παρέχει η κατοικία» εξηγεί ο Λευτέρης Ποταμιάνος.

«Οι τιμές γενικότερα είναι επαυξημένες τη φετινή χρονιά. Λόγω της πανδημίας δεν έπεσαν καθόλου αντιθέτως βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα. Στο ”τραπέζι” όμως των ενοικιάσεων φέτος έχουν μπει και κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης που είναι πιο καλά συντηρημένες και εξοπλισμένες (είναι δηλαδή επιπλωμένες) αλλά αυτές είναι ακόμη πιο ακριβές» εξηγεί ο πρόεδρος του συλλόγου Μεσιτών Αθήνας – Αττικής.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα