Φοιτητές Εστίας Ρίου: Διαμαρτυρία για την αύξηση της θέρµανσης

21.01.2025 / 7:17
tnpveyezat678cbe6e56059

Σε κινητοποιήσεις προέβη την Παρασκευή και χθες ο Σύλλογος των διαµενόντων στην Εστία του Ρίου φοιτητών, µε αίτηµα την αύξηση των ωρών θέρµανσης και ζεστού νερού. Για την δεδοµένη κατάσταση στην Εστία και τις κινητοποιήσεις, ο Σύλλογος καταγγέλλει αδιαφορία τού Πανεπιστηµίου και προανήγγειλε κινητοποιήσεις την Παρασκευή. Χθες έγινε παράσταση διαµαρτυρίας και συνάντηση µε την Αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριµνας, αν. Καθηγήτρια Νοσηλευτικής, Λένα Αλµπάνη.

Σύµφωνα µε την ανακοίνωση του Συλλόγου, «η κατάσταση που επικρατεί παραµένει ίδια ως σήµερα, µε ζεστό νερό µόνο το απόγευµα για πέντε ώρες, και κεντρική θέρµανση για δύο ώρες, επίσης το απόγευµα». Παράλληλα, γίνεται λόγος για τα δικαιώµατα των διαµενόντων στην Εστία φοιτητών, ενώ καταγγέλλουν την ύπαρξη απαράδεκτων συνθηκών, αποδίδοντας ευθύνες και στον Πρύτανη Χρήστο Μπούρα. Καταλήγοντας, υποστηρίζουν: «Η δωρεάν σίτιση και στέγαση είναι δικαίωµά µας για να καταφέρουµε να σπουδάσουµε σε µία εποχή όπου η ακρίβεια δυσχεραίνει ολοένα και περισσότερο την καθηµερινότητα της κάθε οικογένειας. Να καταφέρεις να σπουδάσεις γίνεται άθλος. Η απάντηση από την γραµµατεία της Εστίας για την όλη κατάσταση είναι ότι ούτε εκείνη, αλλά ούτε και το Πανεπιστήµιο φέρουν ευθύνη, καθώς αυτό είναι υπόθεση του ΙΝΕ∆ΙΒΙΜ. Η στέγαση είναι δικαίωµα και όχι προνόµιο!».

Από την πλευρά της, ερωτηθείσα η Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριµνας τι ακριβώς συµβαίνει, απαντά: «Πρώτη προτεραιότητά µας είναι οι φοιτητές και η κάλυψη των αναγκών τους. Εν προκειµένω, να καλυφθούν οι συγκεκριµένες ανάγκες των φοιτητών µε το να αυξηθούν οι ώρες θέρµανσης από δύο σε έξι, και εννέα ώρες παροχή ζεστού νερού. Επικοινωνώ τηλεφωνικά µε την προϊσταµένη του ΙΝΕ∆ΙΒΙΜ, ενώ στέλνω επιστολές επανειληµµένα από την Παρασκευή, τις οποίες έδειξα στους εκπροσώπους». Η ίδια υπογραµµίζει: «Πρέπει να επισηµανθεί ότι ο Πρύτανης, στον οποίο αδίκως επιρρίπτονται ευθύνες, κάλυψε το κενό του ΙΝΕ∆ΙΒΙΜ µε πετρέλαιο 25.000 L από τον προϋπολογισµό του Πανεπιστηµίου, κάτι που είναι ανεπίτρεπτο, αλλά προέβη σε αυτήν την ενέργεια για να µην µείνουν οι φοιτητές χωρίς θέρµανση. Αυτήν την εβδοµάδα υποσχέθηκαν ότι θα στείλουν σήµερα 13.000 L, τα οποία θα κρατήσουν µόλις 5-10 µέρες. Έχω καταγράψει λεπτοµερώς τις ανάγκες και έχω αιτηθεί την άµεση µεταφορά 30.000 L πετρελαίου. Θα συνεχίσω τις προσπάθειες και νοµίζω πως θα επιτευχθεί ένα απολύτως δίκαιο αίτηµα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα