Φλωρεντίνες αμυγδάλου για τη νηστεία

23.04.2021 / 9:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
florentines-500-960x480

Φλωρεντίνες αμυγδάλου, το πιο εύκολο γλυκό κέρασμα από τον Τάσο Αντωνίου. Μπορείτε να τις βουτήξετε μέχρι τη μέση σε λιωμένη κουβερούρα για μια σοκολατένια παραλλαγή.

Υλικά

60 γραμμ. μαργαρίνη
120 γραμμ. ζάχαρη
60 γραμμ. μέλι
200 γραμμ. αμύγδαλα φιλέ
200 γραμμ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180. Σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη. Ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το φιλέ αμυγδάλου. Ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ.

Ρίχνετε το μείγμα σε ρηχό ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και το ισιώνετε με τη βοήθεια της μαρίζ. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν οι φλωρεντίνες, για περίπου 20 λεπτά. Βγάζετε τις φλωρεντίνες από τον φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς, για 15 λεπτά, χωρίς όμως να κρυώσουν εντελώς.

Τις κόβετε σε τρίγωνα, τετράγωνα ή μπάρες. Αν τις ξεφορμάρετε ή τις κόψετε νωρίτερα, θα διαλυθούν. Αν τις κόψετε όταν έχουν κρυώσει εντελώς, θα δυσκολευτείτε γιατί θα έχουν σκληρύνει.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα