Φλογέρες με ντομάτα, ελιές, μπέικον και φέτα

30.03.2021 / 18:15
flogeres-430x575

Υλικά
Για το φύλλο
700γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτάκι σόδα
1/3 φλιτζάνια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
Για τη γέμιση
400γρ. φέτα, θρυμματισμένη
6 μεγάλες φέτες μπέικον ψημένες, ψιλοκομμένες
6 κουτ. σούπας πράσινες ελιές, κομμένες στα 3
4 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι
100γρ. βούτυρο, λιωμένο
αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης


Διαδικασία
Σε μια μικρή λεκάνη βάζετε το αλεύρι και κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνετε τη σόδα, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι. Προσθέτετε το αλεύρι από τα πλάγια ανακατεύοντας σιγά-σιγά. Οταν το ζυμάρι αρχίσει να ξεκολλάει από τα χέρια, συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να γίνει μαλακό και ελαστικό. Σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε να ξεκουραστεί 20 λεπτά.

Αλευρώνετε μια καθαρή επιφάνεια και χωρίζετε το ζυμάρι στα 6. Με έναν πλάστη ανοίγετε κάθε κομμάτι ζύμης σε δίσκο διαμέτρου 20-22 εκ. και βουτυρώνετε ελαφρά με ένα πινέλο. Βάζετε στο κάτω μέρος λίγη γέμιση και φέρνετε τα πλαϊνά της ζύμης προς τα μέσα πάνω από τη γέμιση. Τυλίγετε σε ρολό και τοποθετείτε σε καλά βουτυρωμένο ταψί.

Αλείφετε ξανά τις φλογέρες με λιωμένο βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα