“Φλόγα”: Οι μαθητές της Αχαϊας δίδαξαν αγάπη, προσφορά, ευαισθητοποίηση – ΦΩΤΟ

13.12.2022 / 14:43
FLOGA

Η καρδιά της Αχαΐας χτύπησε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, Σύλλογοι Γονέων 50 εκπαιδευτικών μονάδων του νομού μας και το Παράρτημα Πάτρας του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με καρκίνο «ΦΛΟΓΑ» διοργάνωσαν μία ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή που αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή μας και είναι πρωτοποριακή σε ολόκληρη τη χώρα.


Η αθρόα συμμετοχή, κυρίως των μαθητών, έστειλε τα πιο δυνατά μηνύματα αλληλεγγύης, αγάπης και προσφοράς στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Με τον δικό τους τρόπο οι εκπαιδευτικές κοινότητες αγκάλιασαν τα παιδιά που ασθενούν και τις οικογένειες. Δίδαξαν ότι με απλές ενέργειες μπορούν να διαδώσουν ισχυρά μηνύματα προσφοράς και να στηρίξουν ουσιαστικά τις καθαρές προσπάθειες που γίνονταν για τα παιδιά που νοσούν.


Οι μαθητές κατάφεραν εκτός από τα κοινωνικά μηνύματα και τη γνωριμία με τον καρκίνο στα παιδιά, κατάφεραν πουλώντας τις όμορφες δημιουργίες τους να ενισχύσουν τον κουμπαρά της «ΦΛΟΓΑΣ» με το ποσό των 20.000 ευρώ.


Τα χρήματα αυτά προστέθηκαν στο ταμείο της «ΦΛΟΓΑΣ» που καλύπτει τη λειτουργία των τεσσάρων ξενώνων φιλοξενίας παιδιών και εφήβων που πάσχουν από καρκίνο, τις μισθοδοσίες γιατρών, νοσηλευτών και άλλου εξειδικευμένου προσωπικού που στελεχώνουν τα παιδοογκολογικά τμήματα, τη νοσηλεία κατ΄ οίκον, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.


Ωστόσο κυρίαρχο έργο της «ΦΛΟΓΑΣ» – η οποία δεν χρηματοδοτείται από το κράτος αλλά ούτε από ευρωπαϊκά προγράμματα, ελέγχεται ετησίως από ορκωτούς λογιστές και δημοσιοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα όλα τα έσοδα και τα έξοδά της – αποτελεί η χρηματοδότηση των θεραπευτικών πρωτοκόλλων μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας. Πλέον τα παιδιά με καρκίνο έχουν πρόσβαση σε προηγμένες θεραπείες και η λήψη των αποφάσεων για τη θεραπεία τους γίνεται από διεθνείς συνεργατικές ομάδες, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουν στο εξωτερικό για μια δεύτερη γνώμη. Κάθε παιδί από τη στιγμή που θα μπει σε Ογκολογικό τμήμα (Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο) θα δέχεται ακριβώς την ίδια φροντίδα από τους γιατρούς μας στην Ελλάδα όπως και κάθε άλλο παιδί σε κάθε προηγμένη χώρα της Ευρώπης.

"Φλόγα": Οι μαθητές της Αχαϊας δίδαξαν αγάπη, προσφορά, ευαισθητοποίηση - ΦΩΤΟ 5
"Φλόγα": Οι μαθητές της Αχαϊας δίδαξαν αγάπη, προσφορά, ευαισθητοποίηση - ΦΩΤΟ 6


Η οικογένεια της «ΦΛΟΓΑΣ» ευχαριστεί δημοσίως την εκπαιδευτική κοινότητας της Αχαΐας που ανέδειξε την ύπαρξη του καλού προσώπου της κοινωνίας. Τα φωτεινά πρόσωπα των μαθητών, τα τραγούδια τους και τα ζεστά συνθήματά τους ζωντάνεψαν τη «ΦΛΟΓΑ» και έστειλαν μήνυμα ελπίδας σε κάθε παιδί που πάσχει από καρκίνο.


Στην πρωτοποριακή, πανελλαδικά δράση, συμμετείχαν:

Νηπιαγωγεία: 14ο, 15ο, 27ο, 32ο, 59ο Πατρών, Καμινίων, Πειραματικό Π.Π., Ιδιωτικό «Αναγέννηση» & «Κατερίνα Γεώρμα»
Δημοτικά: 1ο Οβρυάς, 2ο, 3ο , 4ο , 8ο , 10ο , 11ο , 12ο , 16ο , 18ο , 25ο, 26ο, 41ο, 47ο, 49ο, 55ο, 59ο, 60ο, 62ο Πατρών, Αγίου Βασιλείου, Κ. Καστριτσίου, Πειραματικό Π.Π., Τέμενης Αιγίου, Χαλανδρίτσας, 1ο Ειδικό & 2ο Ειδικό Πατρών.
Γυμνάσια:2ο Παραλίας Πατρών, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 9ο, 1ο, 13ο Πατρών, Πρότυπο Πατρών
Ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί: «ΝΑΥΤΙΛΟΣ», «ΜΙΚΡΟ ΓΥΡΙ», «ΤΟ ΡΟΔΙ»
Η εκδήλωση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση της Εκπαίδευσης, το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Καθοριστική στην όλη διοργάνωση ήταν η στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Πατρέων (Υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού, Παμπελοποννησιακό Στάδιο, Πολιτιστικός Τομέας), της επιχείρησης ΚΡΕΟΣΥΣ του κ. Σταύρου Μαλλιώρη, των ηχητικών «Τίγκας», της εταιρείας «ΛΟΥΞ», και του ΕΕΣ τμήμα Πάτρας.
Τέλος με αφορμή τη διάρρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στα γραφεία της «ΦΛΟΓΑΣ» Πάτρας, οι εκπρόσωποί της σημειώνουν ότι το αρνητικό αυτό γεγονός δεν κατάφερε να σκιάσει τη μεγάλη γιορτή της εκπαιδευτικής κοινότητας. Αντίθετα δυνάμωσε τη «ΦΛΟΓΑ» η οποία έχοντας στο πλευρό της όλη την κοινωνία θα συνεχίσει τη μάχη για κάθε παιδί που νοσεί από καρκίνο.

"Φλόγα": Οι μαθητές της Αχαϊας δίδαξαν αγάπη, προσφορά, ευαισθητοποίηση - ΦΩΤΟ 7
"Φλόγα": Οι μαθητές της Αχαϊας δίδαξαν αγάπη, προσφορά, ευαισθητοποίηση - ΦΩΤΟ 8

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα