Φίλιππος Σοφιανός: Δεν είναι αστεία αυτά, είναι χοντρά ποινικά αδικήματα

13.01.2022 / 8:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
filipos-sofianos-1200x813

Στο Λοιπόν και στην Μαρία Σοφιανού παραχώρησε συνέντευξη ο Φίλιππος Σοφιανός. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας με το Me Too.

Αυτή η παράσταση μιλάει για θέση εξουσίας. Πού μπαίνει το μέτρο για εσάς; Πού σταματάνε τα όρια;

Μόνο μέσω της παιδείας μπορεί κάποιος να δει τα όρια. Η έλλειψη της οδηγεί στις διαστροφές. Η απουσία ηθικής και προσωπικών φραγμών είναι αποτέλεσμα της μη καλλιέργειας. Δεν διδάσκεται. Ξεκινάει από την οικογένεια, καθώς ό,τι βλέπεις θα κάνεις και εσύ.

Αν δεις ένα πατέρα να βαράει, θα κάνεις το ίδιο. Αυτά μένουν μέσα μας και μας καθορίζουν. Δυστυχώς έχουμε γεμίσει με τέτοιους ανθρώπους. Εδώ ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου προφυλακίζεται για βιασμούς ανηλίκων. Ούτε σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Καταδεικνύει το χάλι της πολιτικής, καθώς διορίζονται τέτοιοι άνθρωποι δεν εκλέγονται, επομένως την ευθύνη τη μισή την φέρει αυτός που κάνει τον διορισμό.

Σοκαριστήκατε από την προφυλάκιση των συναδέλφων σας;

Σοκαρίστηκα με το μέγεθος και την ποιότητα των κατηγοριών κατά των συναδέλφων. Άλλο να ξέρεις ότι κάποιος τσιλιμπουρδίζει και άλλο να μαθαίνεις ότι υπάρχουν στοιχεία που ακουμπάνε τον ποινικό κώδικα σε πάρα πολύ σκληρά χωράφια. Δεν είναι αστεία αυτά.

Είναι χοντρά ποινικά αδικήματα. Δεν είναι θέμα απρέπειας, ούτε ιδιαιτερότητας του χαρακτήρα και φυσικά ούτε αυτό που λέμε ότι στους ταλαντούχους ανθρώπους συγχωρούμε πράγματα. Ο Λευτέρης Βογιατζής, αυτό ο σπουδαίος άνθρωπος της τέχνης, είναι γνωστός σε όλους ότι ήταν ένας τύραννος κατά τη διαδικασία των προβών.

Αυτά στο όνομα του ταλέντου του Λευτέρη, δεν βγήκε κάνεις να καταγγείλει το οτιδήποτε. Παρ’ όλα αυτά, δεν φαντάζομαι ότι έφτασε ποτέ σε τόσο επικίνδυνα μονοπάτια. Μπορεί να υπήρχε μια λεκτική βία και μια ισοπεδωτική συμπεριφορά, αλλά όχι βιασμός.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα