Φιάσκο στην Πάτρα: Ελεύθεροι οι φερόμενοι διακινητές Αφγανοί – Δεν έδωσαν στοιχεία οι λιμενικοί

30.06.2021 / 20:51
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ta 9

Σε φιάσκο για τις διωκτικές Αρχές κατέληξε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών μια προβεβλημένη υπόθεση διακίνησης μεταναστών που είχε αποκαλυφθεί από το Λιμενικό στα τέλη Ιανουαρίου του 2020.

Επτά νεαροί Αφγανοί, μεταξύ των οποίων και μια κοπέλα, αφέθηκαν χθες ελεύθεροι από τη Δικαιοσύνη, καθώς απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες, αφού όμως οι έξι από αυτούς είχαν προφυλακιστεί άδικα για 17 μήνες χωρίς καν ενδείξεις ενοχής, παρά μόνο βάσει κάποιων αόριστων πληροφοριών.

Η υπόθεση είχε παρουσιαστεί τότε ως εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης μεταναστών, μετά από επιχείρηση στελεχών του Λιμεναρχείου Πάτρας σε σπίτι στο Ρίο, όπου είχαν βρεθεί 22 μετανάστες Αφγανικής καταγωγής.

Είχε προηγηθεί η σύλληψη των επτά κατηγορούμενων σε πέντε σπίτια στην Πάτρα, οι οποίοι «φορτώθηκαν» με ένα βαρύτατο κατηγορητήριο με βάση το οποίο, φέρονταν να έχουν συστήσει εγκληματική ομάδα επί μακρό χρονικό.

Στις επανειλημμένες ερωτήσεις της Προέδρου του δικαστηρίου, πως συνδέθηκαν οι επτά κατηγορούμενοι με την υπόθεση, κανένα στέλεχος της υπηρεσίας δεν ήταν σε θέση να απαντήσει εισφέροντας κάποιο στοιχείο, αλλά επικαλούνταν πληροφορίες της υπηρεσίας.

Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα