Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου: Χρυσή Άρκτος στον Σκορσέζε

25.02.2024 / 7:26
martin-scorsese.jpg

Mε την τιμητική Χρυσή Άρκτο βράβευσε τον σπουδαίο Αμερικανό σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορσέζε για το σύνολο της προσφοράς του στον κινηματογράφο το 74ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

«Δεν ξέρω τι θα μπορούσα να πω για αυτά τα 50-60-μήπως 70 χρόνια που κάνω σινεμά…» είπε ο Σκορσέζε, ανεβαίνοντας στη σκηνή. «Πώς πέρασαν έτσι… Φαίνεται πραγματικά να συνεχίζω να θέλω να κάνω ταινίες, οπότε ίσως σας δω ξανά σε μερικά χρόνια από τώρα, ελπίζω, με άλλη μια» είπε, απευθυνόμενος στο κοινό, ο Αμερικανός σκηνοθέτης, ενώ μίλησε για τους συνεργάτες και συνοδοιπόρους του και για τη μοναξιά που μπορεί να κρύβει κάποιες φορές η κινηματογραφική τέχνη.

«Κατά τη διάρκεια μιας ταινίας νιώθεις μόνος και ανασφαλής. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι είμαστε μέλη μίας οικογένειας, μιας κοινότητας καλλιτεχνών που εμπνέονται από την ίδια αγάπη για την τέχνη που ονομάζουμε σινεμά. Οι ταινίες μας ενώνονται, γίνονται κομμάτι της ιστορίας, ενός κινηματογραφικού διαλόγου που συνεχίζεται αιώνια» είπε ο Μάρτιν Σκορσέζε, παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον Γερμανό σκηνοθέτη και φίλο του Βιμ Βέντερς, ο οποίος τον αποκάλεσε «Βασιλιά του Κινηματογράφου».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα