Φασιανός – Αγόραζε κρέας και άφηνε τα σκίτσα του στο χαρτί του χασάπη

20.01.2022 / 20:54
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 24

«Ο Αλέκος Φασιανός ήταν ένας πολύ γλυκός άνθρωπος, η αυστηρότητα που έβγαζε δεν είχε καμία σχέση με αυτό που ήταν. Ήταν γεμάτος ευγένεια, γλυκύτητα, καλοσύνη.

Ο Αλέκος αγαπούσε τους ανθρώπους όπως αγαπούσε και την Τέχνη, αγαπούσε τα χρώματα, αγαπούσε την Ελλάδα. Ένας πολύ γλυκός άνθρωπος, εξαιρετικά προσηνής», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αποκαλύπτοντας κάποιες από τις προσωπικές πτυχές της ζωής του.

Όπως αποκάλυψε, «ιδιαίτερα στην Τζιά τον θυμούνται όλοι όταν κατέβαινε μόνος του να ψωνίσει, πολλές φορές πήγαινε στον χασάπη και μέχρι να τους ετοιμάσει την παραγγελία σκιτσάρισε πάνω στα χαρτιά του χασάπικου και άφηνε εκεί αυτά τα σκίτσα».

Μίλησε για έναν άνθρωπο γαλαντόμο, με πλούσια αισθήματα και με μια τεράστια παιδεία, η οποία πέρα από τη δική του μόρφωση οφειλόταν σε πολύ μεγάλο βαθμό στη μητέρα του Ελένη –που ήταν ιδιαίτερα καλλιεργημένη, διαπρεπής φιλόλογος – και η οποία «εμφύσησε στα παιδιά της και ειδικά στον Αλέκο αυτή την αγάπη για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της. Αυτό άλλωστε απηχούν τα έργα του», επισήμανε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα