Φαρμακοποιοί Πάτρας: Δεν θα εκτελούμε self test στους πολίτες

26.03.2021 / 8:12
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
sofianopoulos_andreas

Την απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας ότι τα φαρμακεία της Αχαΐας δεν θα διενεργούν κανενός είδους τεστ ανίχνευσης τη νόσου COVID 19,ανακοίνωσε η διοίκηση του Συλλόγου μετά την απόφαση που έλαβε ομόφωνα κατά την προχθεσινή έκτακτη συνεδρίασή της.  

Το ΔΣ του Συλλόγου επισημαίνει ότι «η διενέργεια των τεστ είναι εκτός αρμοδιοτήτων και πανεπιστημιακής μας εκπαίδευσης, αλλά και εκτός αντικειμένου εργασίας μας».

Οι εκπρόσωποι του φαρμακευτικού κόσμου της περιοχής εκτιμούν ότι: «η συμμετοχή των φαρμακείων μας στη μαζική διανομή self test δεν λύνει κανένα υγειονομικό πρόβλημα, αντίθετα θέτει σε κίνδυνο την υγεία των συναδέλφων, των οικογενειών τους και των συνεργατών τους, και αυξάνει την πιθανότητα συγχρωτισμού στους κλειστούς χώρους του μέσου ελληνικού  φαρμακείου».

Το δεύτερο θέμα που επισημαίνει η διοίκηση του Συλλόγου αφορά τον οικολογικό κίνδυνο υπό την εξής έννοια: «Δημιουργεί και οξύτατους οικολογικούς κινδύνους από τη μαζική χρήση μολυσμένων βιολογικών αποβλήτων».

Η διοίκηση του Συλλόγου σημειώνει ότι «η κυβέρνηση  επιχειρεί με ένα φτηνό επικοινωνιακό τρικ να αντιστρέψει το κύμα  αγανάκτησης που υποβόσκει στην ελληνική κοινωνία με βασικά εργαλεία το ”δωρεάν” και το κύρος του φαρμακείου της γειτονιάς. Του φαρμακείου δηλαδή που όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 και μετά έχουν ασελγήσει νομοθετικά απέναντι στην υπόστασή του. Η κυβέρνηση θυμήθηκε το φαρμακοποιό της γειτονιάς ως εργαλείο διαχείρισης της πολιτικής της όταν ένα χρόνο τώρα έχει ανεχτεί, κατά παράβαση του σχετικού νόμου, να μην καταργήσει το διευρυμένο ωράριο εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων, που εξυπηρετεί μόνο τους μεγάλους επιχειρηματίες του κλάδου, ενώ δεν έχει τιμήσει την υπογραφή της στο κομμάτι της δωρεάν χορήγησης φαρμάκων υψηλού κόστους».

Το ΔΣ του Συλλόγου υπενθυμίζει «στην κυβέρνηση πως δεν έχει λάβει ούτε ένα μέτρο προστασίας υπέρ του κλάδου μας, που βρίσκεται 13 μήνες στην πρώτη γραμμή της μάχης, ενώ δεν μας έχει συμπεριλάβει καν στις ευχαριστήριες ανακοινώσεις της προς τους υγειονομικούς. Το ΔΣ καλεί και τους υπόλοιπους συλλόγους της χώρας να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και να εκδώσουν θαρραλέες ανακοινώσεις που να εκφράζουν την πραγματική επιθυμία της βάσης του κλάδου μας, απέναντι σε κάθε κυβερνητικό συνδικαλισμό».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα