Φαραντούρης (ΣΥΡΙΖΑ) και Μπατζελή (ΠΑΣΟΚ) υπογράφουν κείμενο για την Κεντροαριστερά

25.06.2024 / 7:50
faraduris_kaselakis.jpg

Νίκος Φαραντούρης και Κατερίνα Μπατζελή άνοιξαν το κύκλο της συνεργασίας με κοινό κείμενο – οδικό χάρτη για την Κεντροαριστερά την ώρα που στο ΣΥΡΙΖΑ βάλλουν όλοι εναντίον όλων.

Με τίτλο «Οδικός χάρτης για την Κεντροαριστερά» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φαραντουρης και η πρώην υπουργός και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατζελή υπέγραψαν κοινό άρθρο στην Καθημερινή με το οποίο δίνουν πρώτοι τον τόνο της ώσμωσης και της συνεργασίας για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου.

Πατώντας πάνω στο φλέγον και πρόσφορο ζήτημα της κλιματικής κρίσης δείχνουν ένα από τα πεδία στα οποία μπορούν οι δυο ηγετικοί σχηματισμοί να βρεθούν πολιτικά και για την «ευθύνη των προοδευτικών – δημοκρατικών δυνάμεων να συνεργάζονται… μακριά από περιχαρακώσεις και εγωισμούς για όσα (πολλά) μπορούν να ενώσουν».

Και τα δυο στελέχη παρεμβαίνουν στο δημόσιο διάλογο μετά το παρών που έδωσαν στο διεθνές Συνέδριο του Αλέξη Τσίπρα το οποίο σήμανε ουσιαστικά για πολλούς το πράσινο φως για την έναρξη της ώσμωσης των στελεχών του προοδευτικού χώρου.

Ο κ. Φαραντούρης μάλιστα σε δυο τηλεοπτικές παρεμβάσεις του φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι προέχουν οι θέσεις και όχι η ονοματολογία που υποδαυλίζει προσωπικές φιλοδοξίες

Σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα οι κοινές παρεμβάσεις στελεχών από τους δυο κυρίαρχους χώρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ θα συνεχιστούν γεγονός που πολλαπλασιάζει τη νευρικότητα σε Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη.

Μάλιστα αναμένεται να ακολουθήσουν και κείμενα συμβολής διαλόγου από όλη την Ελλάδα με στελέχη των δυο κομμάτων να συνυπογράφουν σε μικρές ομάδες και πυρήνες.

Η συζήτηση για τον ενιαίο φορέα πάντως τρέχει από όλες τις πλευρές και προκαλεί αμηχανία στην Κουμουνδούρου η ηγεσία της οποίας δείχνει να μένει εκτός νυμφώνα με στελέχη που στηρίζουν τον κ. Κασσελάκη να βάζουν με κάθε τρόπο εμπόδια στο διάλογο και επιχειρώντας σε πολλές περιπτώσεις να τον φαλκιδέψουν.

Το πολεμικό κλίμα που έχει ανοίξει μεταξύ νεοπροεδρικών και παλιάς φρουράς διαχέεται σε όλες τις φάσεις της κομματικής διαστρωμάτωσης.

Υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη όπως ο Νίκος Μωραΐτης δεν  μένουν πλέον στο απυρόβλητο ούτε απολαμβάνουν στο εξής και το ακαταλόγιστο πολιτικά.

«Πόσο πιο κανονικά θα ήταν όλα αν ο καθένας ήταν στον χώρο όπου ανήκει: Ο Σπίρτζης, ο Θεοχαρόπουλος και ο Τεμπονέρας στο ΠΑΣΟΚ. Ο Ζαχαριάδης και ο Φλαμπουράρης στη ΝεΑρ…» έγραψε ο γνωστός στιχουργός για να του απαντήσει ο Κώστας Ζαχαριάδης επι προσωπικού και ίσως και για λογαριασμό και όλων όσοι έτυχαν «μεταγραφής» από το γνωστό στιχουργό και οπαδό του κ. Κασσελάκη: «Με την πολιτική γεωγραφία δεν τα πάει και τόσο καλά, είναι σαφές ότι δεν γνωρίζει πρόσωπα πράγματα και ιστορικές διαδρομές».

Προς υπεράσπιση του στιχουργού έσπευσε ο Παύλος Πολάκης ο οποίος φρόντισε να κάνει σαφές πόσο έξω βρίσκεται και εκείνος από τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά απαντώντας στον Κώστα Ζαχαριάδη που μαζί με τον Χάρη Δούκα έφτιαξαν τον πιλότο της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων στην Αθήνα.

«Αν δεν είχες έρθει σε συνεννόηση με τους μετέπειτα αποστατήσαντες το περασμένο καλοκαίρι, σήμερα θα είχαμε δήμαρχο Αθηναίων το Νίκο Παππά και όχι ευρωβουλευτή» έγραψε ο κ. Πολάκης παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τον κ. Δούκα που προαλείφεται για υποψήφιος στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με ατζέντα ανασυγκρότησης των προοδευτικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα