Φάνης Βγενόπουλος: Τα αιτήματα της πόλης

22.01.2022 / 16:37
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
vgenopoulos_fanis

ΤΟΥ ΦΑΝΗ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλήνιας εμβέλειας έστηναν τους πομπούς τους στην περιοχή της Πάτρας για να μεταδίδουν το πρόγραμμά τους, καλλιεργήθηκε στην τοπική κοινωνία το επιχείρημα ότι, με την ιδιωτική τηλεόραση θα προβάλλονταν τα προβλήματα της πόλης στο αθηνοκεντρικό κράτος, με την ελπίδα ότι κάποιος από τους αρμόδιους θα έβλεπε τα ρεπορτάζ και θα έκανε κάτι για να επιλύσει. 

Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν έγινε (υπάρχουν και οι εξαιρέσεις βέβαια), δεδομένου ότι στην ιδιωτική τηλεόραση, πρυτάνευε η λογική της αφιέρωσης χρόνου σε θέματα που θα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Έτσι η Πάτρα, κατά κανόνα, βρέθηκε να «πρωταγωνιστεί» στα κεντρικά δελτία ειδήσεων για το καρναβάλι της ή για κάποιο έκτακτο συμβάν του αστυνομικού δελτίου και όχι για τα ζητήματα που απασχολούσαν την τοπική κοινωνία στην καθημερινότητά της.

Βέβαια, το ίδιο «παράπονο» έχουν οι κάτοικοι όλων των περιοχών της ελληνικής περιφέρειας, μιας και το αθηνοκεντρικό κράτος διαχρονικά φροντίζει να μεριμνά περί του οίκου του κατά προτεραιότητα, με τους δημάρχους της επαρχίας να περιμένουν υπομονετικά στους προθάλαμους των υπουργικών γραφείων για να συναντήσουν κάποιον, έστω και έναν Γενικό Γραμματέα, για να του ζητήσουν να λύσει το όποιο πρόβλημα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει και δεν γίνονται έργα και στην περιοχή μας, κάποιες φορές με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας και των εκφραστών της, κάποιες άλλες χωρίς.

Ωστόσο, επειδή μας διακατέχει και το σύνδρομο της «τρίτης πόλης της Ελλάδας», θέλουμε πάντοτε περισσότερα – και όχι αδίκως – αφού ο δυτικός άξονας της χώρας έχει μείνει πίσω. 

Αυτή την υστέρηση στην ανάπτυξη θέλει να αναδείξει η δημοτική Αρχή το Σάββατο 29 Γενάρη, με την πορεία οχημάτων που διοργανώνει από την Πάτρα στην Αθήνα, έχοντας την προηγούμενη εμπειρία του 2016, όταν ο Κώστας Πελετίδης περπατούσε επί οχτώ ημέρες από την Πάτρα στην Αθήνα. Μια κίνηση που είχε πανελλήνια απήχηση.

Άγνωστο το τι θα καταφέρει ο δήμαρχος τούτη τη φορά, τουλάχιστον όμως, τα αιτήματα της πόλης θα προβληθούν.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα