Φάκελος οργανωμένο έγκλημα: 5 εγκληματικές ομάδες τρομοκρατούν την Αθήνα

19.05.2021 / 21:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 12

Αιματηρός πόλεμος μεταξύ των συμμοριών της νύχτας, τα αστρονομικά κέρδη, οι απαγωγές επιχειρηματιών και τα ανεξιχνίαστα πληρωμένα συμβόλαια θανάτου των τελευταίων 12 ετών.

Αυτά συμπεριλαμβάνονται στο φάκελο που παρέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μαζί με τον επικεφαλής της Ασφάλειας Αττικής Πέτρο Τζεφερη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στο υπόμνημα το οποίο συνέταξε το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής υπάρχουν 10 δικογραφίες από τη δράση των εγκληματικών ομάδων.

Η ερευνά των αρχών έχει γίνει σε βάθος 12ετιας, την περίοδο 209-2021, και μέσα στο φάκελο είναι τα ονόματα 500 ποινικών που απαρτίζουν τις εγκληματικές ομάδες της Αττικής.

Η ακτινογραφία του οργανωμένου εγκλήματος

Η ακτινογραφία του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα αποτελείται από τα συμβόλαια θανάτου, με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών να παραμένουν ανεξιχνίαστα. Τις απαγωγές επιχειρηματιών με τα λύτρα των δεκάδων εκατομμυρίων, αλλά και τη διακίνηση κοκαΐνης, ηρωίνης και χασίς στα στέκια του λεκανοπέδιου. Η πορνεία είναι ένα ακόμη παρακλάδι του οργανωμένου εγκλήματος με τις οικογένειες των βαρονών να πλουτίζουν με το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων.

Η κρίση έφερε συγχωνεύσεις

Η οικονομική κρίση όπως φαίνεται ανάγκασε τους νονούς της νύχτας να συγχωνευτούν για να επιβιώσουν. Σύμφωνα με το υπόμνημα της ασφάλειας οι εγκληματικές ομάδες πλέον στην Αθήνα είναι 5. Η κάθε μια από αυτές έχει 40 βασικά μέλη ενώ απαρτίζονται και από υποομάδες.

Κυκλοφορούν ελεύθεροι…

Αυτό που αποτελεί τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο της ΕΛΑΣ είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα μέλη της greek mafia που συμπεριλαμβάνονται στο υπόμνημα έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν, όμως εκμεταλλευόμενοι παραθυράκια του νομικού συστήματος καταφέρνουν να κυκλοφορούν ελεύθερα.

newsit.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα