Φ. Ζαΐμης: Πάνω από 3 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των νοσοκομείων από το έργο «COOFHEA 2»

08.12.2021 / 17:25
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
zaimis-e1601569598558

Όπως ανακοινώθηκε  την Τέταρτη από την Περιφέρεια πάνω από 3 εκ ευρώ θα διατεθούν στα Νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδος, καθώς, έπειτα  από ενέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος εντάχθηκαν στο έργο COOFHEA 2 του προγράμματος Interreg Ελλάδα – Ιταλία.

Ειδικότερα, συνολικά θα διατεθούν 3.060.000 ευρώ για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό εκ των οποίο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο θα δοθούν 1.600.000, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» 700.000 ευρώ, στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας 370.000 ευρώ και στο Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας 39.000 ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης  τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα, δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που βιώνει η χώρα εξαιτίας του COVID-19, και της γενικότερης υποβάθμισης των μονάδων τα προηγούμενα χρόνια.

«Είναι προτεραιότητα μας να απορροφηθούν χρήματα για να αναβαθμιστούν οι μονάδες του ΕΣΥ. Τα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδος είναι σε κρίσιμη κατάσταση τα τελευταία χρόνια και σήμερα λόγω του κορωνοϊού και των αυξημένων αναγκών νοσηλείας  η εικόνα είναι δεν είναι καλή. Μέσα από το πρόγραμμα COOFHEA 2, που προέκυψε μέσα από διαπραγμάτευση και αναδιανομή πόρων και «εκπτώσεις» έργων,  θα ενισχύσουμε σε σημαντικό βαθμό τις μεγάλες μονάδες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ωστόσο θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για την εξασφάλιση και άλλων πόρων υπέρ των νοσηλευτικών μας δομών» δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα