Εξωστρέφεια για το Πανεπιστήμιο Πατρών- Παράρτημα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

04.09.2023 / 10:21
ta 29

Συμφώνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκίνησε διερευνητικά συζητήσεις για να καλύψει νομοθετικά τις πολλές και πλούσιες συνεργασίες του με τα πανεπιστήμια της Κίνας, αλλά… βρέθηκε με το ένα επιστημονικό του «πόδι» στην Αίγυπτο.

Ετσι, στη διάρκεια των συζητήσεων με αρμόδιους φορείς, πρεσβείες και προξενεία, εκφράστηκε ζωηρά το ενδιαφέρον για τη λειτουργία ελληνικών πανεπιστημίων στη Αλεξάνδρεια.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα» η αλήθεια είναι πως η γεωπολιτική σημασία του εγχειρήματος αποτέλεσε ένα από τα κεντρικά κριτήρια στην υλοποίηση του νέου σχεδίου του Ιδρύματος Πατρών, με το δεδομένο ότι η ελληνική κοινότητα της Αλεξάνδρειας θα υποδεχτεί και θα στηρίξει το όλο εγχείρημα, το οποίο πήρε άλλωστε υπό την αιγίδα της και η ελληνική Βουλή. 

Το παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών θα λειτουργεί με δίδακτρα, κάτι που δεν είναι μια αίσθηση ξένη για την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας, καθώς τα ελληνικά ΑΕΙ έχουν ήδη εκτεθεί στη διαχείρισή τους με τη δυνατότητα που τους έχει δώσει ο νόμος να προσφέρουν μεταπτυχιακές σπουδές επί πληρωμή, αλλά και με τα νέα αγγλόφωνα προπτυχιακά προγράμματά τους.

Σε ανάρτηση του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας αναφέρει τα εξής: Διεθνοποίηση Ακαδημαικότητα Εξωστρέφεια!

Με αυτούς τους στόχους συνεχίζουμε. Σήμερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής μιά σημαντική πρωτοβουλία του Πανεπιστήμιο Πατρών University of Patras υπό την καθοδήγηση του Αντιπρύτανη Καθ. Δ. Μαντζαβίνου, τον οποίο ευχαριστώ από καρδιάς.

Στις 22 Σεπτεμβρίου υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου και έναρξη διαλόγου για τη δημιουργία Παραρτήματος του Πανεπιστημίου μας στην Αλεξάνδρεια, μετά απο συζήτηση και έγκριση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου μας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα