Εξοπλίζουν τα καταφύγια πολέμου στο Ηράκλειο

15.04.2024 / 9:46
Clipboard01

Αποκαλύψεις από τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Καραντινό και τον εντεταλμένο σύμβουλο της Περιφέρειας Κρήτης Γιάννη Λεονταράκη, ότι τα καταφύγια στο Ηράκλειο θα εξοπλιστούν π.χ. με κουβέρτες, ενώ συχνές είναι οι επιθεωρήσεις από την Αθήνα και τα διαβαθμισμένα σήματα που φτάνουν στην Κρήτη
Κάτω από τη μύτη ακόμη και των πιο υποψιασμένων πολιτών… το κράτος και η Τοπική Αυτοδιοίκηση προετοιμάζονται για ενδεχόμενο πόλεμο καταγράφοντας και εξασφαλίζοντας πολεμικά καταφύγια για την ασφάλεια των πολιτών.

Μάλιστα, στον Δήμο Ηρακλείου ήδη έχουν δοθεί εντολές για την καταγραφή των υφιστάμενων πολεμικών καταφυγίων από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και για την εξεύρεση και νέων υπόγειων χώρων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια πολέμου σε περίπτωση ενός ενδεχόμενου “χτυπήματος” στην Κρήτη.

Η εντολή που έχει δοθεί, όπως αποκάλυψε στο “ΚΡΗΤΗ TV” , ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και πολιτικός προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικής Άμυνας, που ιδρύθηκε το 2023 μετά τον ουκρανικό πόλεμο, Γιώργος Καραντινός, ο Δήμος Ηρακλείου είναι υποχρεωμένος όχι μόνο να καταγράψει τα καταφύγια, αλλά ακόμη και να τα “επανδρώσει” και να τα εξοπλίσει. Ο ίδιος ο κ. Καραντινός εκτίμησε ότι ίσως χρειάζεται να εξοπλιστούν τα καταφύγια, νέα και παλιά, με κουβέρτες, ξηρά τροφή και άλλα είδη.

Το απόρρητο “πολεμικό σχέδιο” που οργανώνεται κάτω από τα ραντάρ των πολιτών, μέσα από τη στενή συνεργασία κράτους και των αποκεντρωμένων φορέων αυτού, δηλαδή τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοίκησης, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση με οδηγία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επιφορτίστηκε με την οργάνωση της πολιτικής άμυνας, έχοντας συστήσει γραφεία αλλά και λαμβάνοντας εντολές ακόμη και για συντηρήσεις και στατικές παρεμβάσεις, όπως παραδέχεται ο κ. Καραντινός, σε ήδη πολεμικά καταφύγια από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ή σε αναζήτηση νέων υπόγειων χώρων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα