Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Σε 50 λεπτά δεσμεύτηκαν τα 148 εκ. ευρώ της Αττικής

14.12.2020 / 15:19
EVFAWQsUYAE9keU

50 λεπτά χρειάστηκαν για να κλείσει η πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» για την Αττική και να δεσμευτεί το σύνολο του ποσού που είχε δεσμευτεί για την Περιφέρεια και φτάνει τα 144,8 εκατομμύρια ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα πρώτα πέντε λεπτά από την έναρξη της λειτουργίας υποβλήθηκαν στο σύστημα περί τις 10.000 αιτήσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβαλλοντος, «το Πληροφοριακό Σύστημα λειτούργησε κανονικά και κατόρθωσε να ανταποκριθεί στο ισχυρότατο ενδιαφέρον των πολιτών». Ωστόσο οι μηχανικοί χρειάστηκε για άλλη μια φορά να δώσουν μάχη με το χρόνο και μάλιστα έχοντας να αντιμετωπίσουν και τις καθυστερήσεις του συστήματος Building Cert του υπουργείου για την υποβολή των Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), που συνοδεύουν την αίτηση.

Η πλατφόρμα έκλεισε στις 10.50 το πρωί και συνολικά υποβλήθηκαν 17.673 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 8.702, δεσμεύοντας το ποσό που είχε προϋπολογιστεί για την Περιφέρεια (144,8 εκατ. ευρώ). Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση είναι της τάξης των 16.600 ευρώ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα