Εξοικονομώ 2023: Πότε πιστώνεται στους λογαριασμούς η επιχορήγηση 

13.01.2024 / 8:25
eksoikonomw-episimo

«Τυχεροί» όσοι υπέβαλαν αιτήσεις στο πλαίσιο του Εξοικονομώ 2023, καθώς όλοι θα έχουν τελικά την ευκαιρία να ενταχθούν σε αυτό: Το Υπουργείο Ενέργειας αποφάσισε να «φουσκώσει» τον προϋπολογισμό και να δώσει την ευκαιρία στους πάντες να διεκδικήσουν δωρεάν κρατικό χρήμα που αγγίζει ακόμη και τα 21.000 ευρώ. Το ποσό θα αξιοποιηθεί προκειμένου οι δικαιούχοι να «θωρακίσουν» ενεργειακά την οικία τους. Βεβαίως, από εδώ και πέρα ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία με «σφιχτά» χρονοδιαγράμματα, που «κρύβει» «παγίδες» οι οποίες φτάνουν ως και την «αποβολή» από το Πρόγραμμα.

Όπως έκανε λοιπόν γνωστό το Υπουργείο Ενέργειας, 31.549 αιτήσεις εντάσσονται ως καταρχήν επιλέξιμες στο πρόγραμμα Εξοικονομώ 2023. Πρόκειται για εκείνες οι οποίες κατατέθηκαν έως και την 15η Νοεμβρίου του 2023 (καταληκτική ημερομηνία υποβολής ένταξης). Λόγω αυτού του υψηλού ενδιαφέροντος από πλευράς νοικοκυριών, ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος αυξήθηκε σε 422.105.074 ευρώ (από 300.000.000 ευρώ). Ποσό, το οποίο καλύπτει το σύνολο των αιτήσεων που υποβλήθηκαν.

Η διαδικασία μετά την απόφαση για υπαγωγή στο ΠρόγραμμαΜετά τις αποφάσεις για υπαγωγή των αιτήσεων των ωφελουμένων στο πρόγραμμα, μέσω του πληροφοριακού συστήματος υποβολής, αποστέλλεται στον Ωφελούμενο εξατομικευμένη επιστολή, με όλα τα δηλωθέντα στην αίτηση στοιχεία, στην οποία περιλαμβάνεται σαφής και αναλυτική περιγραφή του προς εκτέλεση έργου, του χρονοδιαγράμματος, του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού και του ποσοστού επιχορήγησης (απόφαση υπαγωγής).Σε περίπτωση δανείου ο Ωφελούμενος θα ενημερώνεται για την υποχρέωση έναρξης της διαδικασίας της υπογραφής της δανειακής σύμβασης (όπου απαιτείται).Η υπογραφή της δανειακής σύμβασης ολοκληρώνεται έως και ενενήντα (90) ημέρες από την ενημέρωση του Ωφελουμένου για την έκδοση της απόφασης Υπαγωγής του έργου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα