Εξετάζουν χαλάρωση των μέτρων εάν συνεχιστεί η μείωση των κρουσμάτων

15.01.2022 / 20:19
κορωνοιος εστιαση1

Σταθεροποίηση και σταδιακή μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, ωστόσο η επιδημιολογική εικόνα ακόμα θεωρείται ανησυχητική, με την πιο επικίνδυνη μετάλλαξη Δέλτα να παρουσιάζει ανθεκτικότητα. Έτσι το Σάββατο 15 Ιανουαρίου εκδόθηκε το ΦΕΚ, το οποίο ορίζει την παράταση των μέτρων που επιβλήθηκαν πριν από την Πρωτοχρονιά για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού για ακόμα μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι ειδικοί μιλούν πλέον για ήπια πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ενώ είναι σημαντικό το ότι παρατηρείται ισοζύγιο των εξιτηρίων ανάμεσα στις εισαγωγές και τα εξιτήρια στα νοσοκομεία της χώρας. Οι επιστήμονες περιμένουν το τέλος αυτής της εβδομάδας για να γίνει ξεκάθαρο το αποτύπωμα του ανοίγματος των σχολείων στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Εάν η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας συνεχιστεί ως έχει, δηλαδή συνεχιστεί η μείωση των κρουσμάτων, θεωρείται πολύ πιθανό να μπει στο τραπέζι της συζήτησης των ειδικών η άρση κάποιων μέτρων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δέσποινας Βλεπάκη μετά τις 24 Ιανουαρίου θεωρείται πολύ πιθανό να υπάρξει:

-επαναφορά της μουσικής στην εστίαση

-περισσότερους πελάτες στα καταστήματα

-αλλά και περισσότερους φιλάθλους στα γήπεδα

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα