Εξεταστική για τις υποκλοπές: Αποχώρησαν από τη συνεδρίαση ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ

22.09.2022 / 18:31
3607884_252863_342195_type13262

Ένταση επικράτησε σε μια ακόμα συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τις παρακολουθήσεις. Η συνεδρίαση έληξε άδοξα όταν η πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας απέρριψε δια ψηφοφορίας το αίτημα της αντιπολίτευσης για κλήση περισσότερων μαρτύρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είχε προαποφασίσει να μην καλεσει άλλους μάρτυρες και να κλείσει άρον-άρον τις διαδικασίες της εξεταστικής. «Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετέχει στην παρωδία της αποστολής γραπτών ερωτήσεων στην εκπρόσωπο της Ιntelexa, της εταιρείας που εμπορεύεται το Pretador. Πρόκειται για ένα άλλο επεισόδιο του σκανδάλου της συγκάλυψης» ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ .

Την αποχώρησή του από τη συνεδρίαση ανακοίνωσε και το ΚΚΕ με τον βουλευτή του Νίκο Καραθανασόπουλο να δηλώνει: «Αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση για την εμμονή της πλειοψηφίας να μην καλέσει άλλους μάρτυρες για την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ, του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Κουκάκη. Συνεχίστηκε η προσπάθεια συγκάλυψης και εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τον ελληνικό λαό για την υπόθεση αυτή».

Λίγη ώρα νωρίτερα πάντως η Νέα Δημοκρατία είχε υποστηρίξει ότι από την κατάθεση του εκπροσώπου της εταιρείας Krikel Σταμάτη Τρίμπαλη προκύπτει σαφώς ότι η πρώτη σύμβαση της Krikel με το ελληνικό Δημόσιο υπογράφηκε το 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη Νέα Δημοκρατία ο μάρτυρας τόνισε πως είχε συναντήσεις με τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα, για ζητήματα που αφορούσαν λειτουργικά ζητήματα του συστήματος TETRA , ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία σχέση με το Predator και πως δεν έχει συμβάσεις πέραν των επεκτάσεων – παρακολουθημάτων της αρχικής με την ΕΛΑΣ που υπεγράφη το 2018. Τόνισε δε ότι δεν γνωρίζει τον πρώην γ.γ της κυβέρνησης Γρηγόρη Δημητριάδη.

Η απόφαση της πλειοψηφίας να αποδεχθεί κατάθεση δια γραπτών ερωτήσεων της νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας Intellexa προκάλεσε νωρίτερα και την έντονη αντίδραση της εκπροσώπου του ΜεΡΑ25 Σοφίας Σακοράφα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα