Εξελίξεις βλέπει ο Καραμανλής μέσα στο επόμενο εξάμηνο για την Πατρών – Πύργου

29.04.2021 / 19:20
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
tsa 6

Το 2021 οι υποδομές θα μπουν στην πρώτη γραμμή”, δήλωσε επίσης ο κ. Καραμανλής, υπενθυμίζοντας ότι η Κυβέρνηση έχει ξεμπλοκάρει μία σειρά από μεγάλα έργα.

Όσον αφορά στο Πάτρα- Πύργος, αναμένεται μέσα στο επόμενο εξάμηνο η οριστική έγκριση της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος δρόμος είχε σπάσει σε οκτώ κομμάτια επί της προηγούμενης Κυβέρνησης, προκειμένου να ευνοηθεί συγκεκριμένος επιχειρηματίας– επίδοξος καναλάρχης και η σημερινή Κυβέρνηση της ΝΔ ενέταξε ξανά το έργο στη σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού για να το σώσει.

Ο δε Ε65, ένα εμβληματικό έργο το οποίο έχει να κάνει και με την απολιγνιτοποίηση της δυτικής Μακεδονίας, πήρε και αυτό το πράσινο φως και εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης. Όπως ανέφερε ο κ. Καραμανλής: “Έχουμε ήδη στείλει τη σύμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Θα περάσει από τη Βουλή και θα ξεκινήσει, δηλαδή θα δούμε μπουλντόζες μέσα στο καλοκαίρι”.

Η γραμμή 4 του Μετρό ξεκινάει άμεσα, πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής. “Θα δούμε τα πρώτα εργοτάξια να στήνονται το επόμενο τρίμηνο”, σημείωσε και υπενθύμισε ότι η Γραμμή 4 μήκους 13 χλμ και προϋπολογισμού σχεδόν 1,5 δισ ευρώ, θα έχει 15 νέους σταθμούς, ξεκινώντας από το Άλσος Βεΐκου και καταλήγοντας στα Ιλίσια και στου Γουδή.

“Η κλιματική αλλαγή μας έχει χτυπήσει την πόρτα και πλέον πρέπει η πολιτεία να σχεδιάσει πολύ σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα”, επισήμανε δε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Σημείωσε επίσης ότι: “Μέσα στο καλοκαίρι ξεμπλοκάρουμε τα έργα της επόμενης δεκαπενταετίας. Μιλάμε για σιδηροδρομικά έργα της τάξεως των 3 με 5 δισ ευρώ, διότι κάποτε πρέπει να ενώσουμε τα λιμάνια μας με το σιδηρόδρομο, δηλαδή η Ελλάδα να παίξει ένα ρόλο, να γίνει κόμβος υποδομών και να μπούμε επιτέλους στη βιομηχανία των logistics, η οποία είναι μία πολλά υποσχόμενη βιομηχανία για τη χώρα μας.”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα