Παρασκευή, 4.12.2020, 11:24 μμ

Εξαδάκτυλος: Σύντομα δε θα επαρκούν τα κρεβάτια ΜΕΘ

19.11.2020 / 14:01
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ΜΕΘ-1

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία, αλλά και για το προσωπικό που υπάρχει.

Για τη Θεσσαλονίκη, όπου ακόμα δεν έχουν αποδώσει τα αυστηρά μέτρα, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι χρειάζεται μια εβδομάδα ακόμη, για να υπάρξει μια αχτίδα αισιοδοξίας, ενώ σημείωσε ότι όλοι μας πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε, τηρώντας τα μέτρα, ώστε να μην αρρωστήσουμε.

«Το σύστημα βρίσκεται στα όριά του, τα οποία επεκτείνονται διαρκώς με αντιστοιχία πολεμικής. Είναι σημαντικό να σταματήσει η ροή ασθενών, σύντομα, δεν θα έχουμε άλλα κρεβάτια στις ΜΕΘ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το προσωπικό, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, σχολίασε ότι είναι λογικό να νοσούν, παρά το ότι διατηρούν αυστηρά μέτρα και ισχύουν διαφορετικά πρωτόκολλα για εκείνους.

Επιπλέον, απευθύνει κάλεσμα στους γιατρούς από τον ιδιωτικό τομέα, να βοηθήσουν στην κατάσταση. «Ήδη έχει ανταποκριθεί κόσμος, χρειάζονται όμως και περισσότεροι».

Τέλος, σημείωσε ότι οι οικογενειακοί γιατροί έχουν βοηθήσει από τον Μάρτιο την κατάσταση, αφού πολλοί ασθενείς χρειάστηκαν να νοσηλευτούν στο σπίτι τους, με την βοήθεια της τηλεϊατρικής.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα