Εξαδάκτυλος για παραλλαγή κορωνοϊού Κίνας: «Είναι ίδια με αυτή στην Ελλάδα»

02.01.2023 / 13:46
exadaktylos

«Η Κίνα ήταν κλεισμένη στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει την Όμικρον και τώρα υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων παραλλαγών της Όμικρον», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο, Νίκη Λυμπεράκη ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Διευκρίνισε δε, ότι τα κράτη ελέγχουν τους κινέζους για τυχόν νέα παραλλαγή.
Πάντως, είπε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς η παραλλαγή στην Κίνα είναι ίδια με την παραλλαγή στην Ελλάδα.
Ανέφερε πως υπάρχει ένα άγχος στην διεθνή κοινότητα, ότι η Κίνα δεν λέει όλη την αλήθεια για τα κρούσματα.
Αναφορικά με την έξαρση του κορονοϊού στην Κίνα, σημείωσε: «Στην Κίνα γίνεται κάτι το οποίο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γίνεται σε εμάς. Η Κίνα ήταν κλεισμένη αεροστεγώς στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει την Όμικρον, αυτό είχαμε επισημάνει εξ αρχής ότι θα είναι ατελέσφορο και ήταν. Τώρα έχει φύγει το «αεροστεγές σελοφάν» και βλέπουμε μια αύξηση των κρουσμάτων. Τα κρούσματα όμως αυτά είναι κρούσματα της παραλλαγής ή των παραλλαγών της Όμικρον με τις οποίες εμείς ως κοινωνία συμβιώνουμε τουλάχιστον εδώ και εννέα μήνες. Όσο δεν έχουμε καινούργιες μορφές του ιού στην Κίνα εμείς δεν έχουμε ιδιαίτερο λόγο ανησυχίας, και εμβολιασμένοι είμαστε και για την Ο4-Ο5 και όσοι δεν είναι να εμβολιαστούν με την 4η ή και 5η δόση ανάλογα με την ηλικία τους και πότε το έχουν κάνει και έχουμε εκτεθεί σε αυτή τη μορφή του ιού πολλαπλώς».
«Τα άλλα κράτη ελέγχουν τους Κινέζους όταν παρουσιάζονται στα σύνορά τους για έναν επιστημονικό λόγο μήπως υπάρξει κάποια παραλλαγή καινούργια για να την εντοπίσουνε έγκαιρα και τότε να αρχίσουμε να συζητάμε με έναν άλλο τρόπο και ένα άλλο πρίσμα το τι θα κάνουμε με την Κίνα. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας γιατί η μορφή του ιού που εκεί βρίσκεται σε έξαρση είναι η μορφή του ιού που έχουμε και εμείς στη χώρα μας» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα