«ΕΥΤΥΧΙΑ, ΕΙΝΑΙ»: Εθελοντική ομάδα από την Ευτυχία Μπάρλου και την Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

18.04.2021 / 18:11
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
mparlou_asimakopoulou

Δυο δημιουργικές και δυναμικές γυναίκες, με έντονη επαγγελματική δραστηριότητα και με σημαντική κοινωνική δραστηριότητα. Και μια αξιοσημείωτη πρωτοβουλία, που πήραν εν μέσω της πανδημίας.

Η πολιτικός μηχανικός με MSc στην Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική  Ευτυχία Μπάρλου, η οποία ασχολείται με τον σχεδιασμό κτιρίων, και η χορογράφος – σκηνοθέτρια Μαριμίλλη Ασημακοπούλου, από τον χώρο του πολιτισμού και του θεάτρου, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν την εθελοντική ομάδα δράσης «Ευτυχία είναι…».

Η ομάδα έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής, πραγματοποιώντας δύο δράσεις που είχαν αντίκτυπο στο διαδίκτυο, όπου και παρουσιάστηκαν.

Η πρώτη έγινε με αφορμή την Παγκόσμια  Ημέρα Αγκαλιάς, ενώ η δεύτερη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, που συμπεριελάμβανε κι ένα πολυήμερο αφιέρωμα στον Κωστή Παλαμά, και με πρωταγωνιστές παιδιά.

Άλλωστε, το ίδιο το όνομα της ομάδας παραπέμπει στον βασικό στόχο της, που είναι  να γίνονται δράσεις, με επίκεντρο τον αιώνιο προβληματισμό ως προς το τι είναι αυτό που φέρνει την ευτυχία. Δράσεις, που να μεταφέρουν θετικά μηνύματα και ενέργεια στους ανθρώπους, να προσπαθούν να τούς εμπνεύσουν, αλλά και να τούς παρακινήσουν να πράξουν και αυτοί με την σειρά τους ένα παρεμφερές θετικό έργο.

Ένας εξίσου σημαντικός στόχος είναι η θετική διάδραση με τους ανθρώπους. Διάδραση, είτε με την δυνατότητα ενεργής συμμετοχής του κόσμου είτε με την συμμετοχή του μετά το πέρας της δράσης. Αυτό γίνεται παρακινώντας όλους όσοι παρακολουθούν την δράση να προσφέρουν κάτι με τη σειρά τους.

Η ομάδα παρουσιάζει τις δράσεις της, προς το παρόν, στο facebook, στη σελίδα με το όνομα «Ευτυχία _είναι».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα