Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Σε ετοιμότητα για πιθανή επικαιροποίηση της σύνθεσης των εμβολίων

12.05.2021 / 19:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 6

Η ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού κρατά… στην πρίζα τους ειδικούς, με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων να παρακολουθεί στενά τα δεδομένα που σχετίζονται με αυτήν, όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Μάρκο Καβαλιέρι, επικεφαλής των βιολογικών απειλών για την υγεία και της στρατηγικής για τα εμβόλια στον ΕΜΑ.

Σημείωσε ότι τα εμβόλια που χρησιμοποιούν τεχνολογία mRna φαίνεται ότι εξουδετερώνουν αυτή τη μετάλλαξη, υπογραμμίζοντας παράλληλα: «είμαστε πεπεισμένοι ότι γενικά θα καλύψουν αυτή τη μετάλλαξη».

Ταυτόχρονα και σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισήμανε ότι ο ΕΜΑ είναι σε επικοινωνία με τους παρασκευαστές για να είναι βέβαιος ότι υπάρχει προετοιμασία σε περίπτωση που χρειαστεί επικαιροποίηση της σύνθεσης ενός εμβολίου για την αντιμετώπιση μεταλλάξεων.

Τέλος, ο Καβαλιέρι ανέφερε επίσης ότι ο ΕΜΑ αξιολογεί τα δεδομένα που αφορούν στους εφήβους σχετικά με το εμβόλιο της Pfizer / BioNtech «με την πρόθεση να επεκτείνουμε την ένδειξη για χρήση και σε αυτή την κατηγορία. Στοχεύουμε στην επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας για να φτάσουμε στη γνωμοδότηση στο τέλος του μήνα (Μαΐου)».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα