Ευλογιά των Πιθήκων: Βρέθηκε θετικός σκύλος στη Γαλλία – Τον κόλλησαν τα αφεντικά του

17.08.2022 / 18:23
skylow

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, ο σκύλος φέρεται να κόλλησε την ευλογιά των πιθήκων από τους δύο άνδρες ιδιοκτήτες του στο Παρίσι. Τα αφεντικά του διαγνώστηκαν θετικά στις αρχές του Ιουνίου.

Δώδεκα ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων τους, το 4χρονο ιταλικό λαγωνικό τους άρχισε να εμφανίζει επίσης συμπτώματα, όπως σημειώνεται σε μία έκθεση που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα στο περιοδικό The Lancet.


Όπως αναφέρουν οι ιδιοτήτες, άφησαν τον σκύλο να κοιμηθεί στο κρεβάτι μαζί τους φροντίζοντας ωστόσο να τον κρατήσουν μακριά από ανθρώπους ή άλλα ζώα. Τότε, ο σκύλος εμφάνισε δερματικά εξανθήματα και στη συνέχεια βρέθηκε θετικός στον ίδιο τύπο ευλογιάς με έναν από τους ιδιοκτήτες του!


«Δεδομένων των δερματικών εξανθημάτων, καθώς και των θετικών τεστ για τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων, διαπιστώνουμε ότι ο σκύλος ασθενεί. Πρόκειται για κανονική ασθένεια του σκύλου και όχι απλώς για τη μεταφορά του ιού μέσω στενής επαφής με τον άνθρωπο ή μετάδοσης από τον αέρα» έγραψαν οι συντάκτες της έκθεσης.


Επιπλέον, οι μελετητές διευκρίνισαν ότι η συγκεκριμένη περίπτωση εμφάνισης της νόσου στον σκύλο θα πρέπει να αποτελέσει θέμα συζήτησης και έρευνας για το εάν τελικά τα κατοικίδια θα πρέπει να απομονώνονται από τους θετικούς στην ευλογιά των πιθήκων ιδιοκτήτες τους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα