Ευγενία Μανωλίδου για Άδωνι Γεωργιάδη: «Πρέπει να κάνεις πίσω, όταν ο άνθρωπος σου ασχολείται με τα κοινά»

26.02.2024 / 18:29
manwlidou-3

Καλεσμένη στην εκπομπή «Ελένη» βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 26/2 η Ευγενία Μανωλίδου.

Η σύζυγος του Άδωνι Γεωργιάδη, μεταξύ άλλων, μίλησε για την προσωπική της ζωή, για τη σχέση της με τον σύζυγό της, αλλά και για

«Όλοι μας αλλάζουμε. Περνάμε από διαδρομές και αυτά είναι το αποτέλεσμα αυτού που γινόμαστε. Έχω αλλάξει άλλα έχω κάποιες σταθερές και αξίες στη ζωή μου που με ακολουθούν μέχρι σήμερα.

«Το 2016 είχα αποφασίσει να πάω στη Αμερική για να κάνω μουσική, καθώς οι ορχήστρες στην Ελλάδα είναι κρατικές, και λόγω της εργασίας του άντρα μου, δεν μπορούσα να έχω επαγγελματική σχέση με το κράτος. Ο Άδωνις δεν ήθελε να φύγουμε. Τα δύο μεγάλα παιδιά μου ήταν στην Αμερική τότε. Και είπα στον Άδωνι πως εάν δεν φύγουμε θα σταματήσω να κάνω μουσική. Πλέον, επαγγελματικά έχει κλείσει ο κύκλος της μουσικής», εξήγησε η Ευγενία Μανωλίδου..

Στη συνέχεια, μίλησε για τον λόγο που είχε πάρει αυτήν την απόφαση, λέγοντας: «Όταν ο άνθρωπος σου είναι στα κοινά, εσύ πρέπει να κάνεις πίσω. Δεν το λέω με παράπονο, πιστεύω πως έτσι πρέπει να γίνει. Είναι αδύνατον τα παιδιά να προχωρήσουν σε μία βάση, εάν και οι δύο γονείς είναι στο προσκήνιο. Δεν θα μπορούσα να μπω στην πολιτική. Δεν είναι για εμένα. Όταν γνώρισα τον Άδωνι δεν ήταν στην πολιτική. Η ‘’Ελληνική Αγωγή’’ μας έφερε κοντά».

Αναφερόμενη στα παιδιά της και στη σχέση τους με τη μουσική η Ευγενία Μανωλίδου είπε: «Τον Αλκαίο τον έχω από τριών ετών εκεί, και με παιχνίδι και θέατρο του προκαλούν τη φαντασία και τα παιδιά όταν υποδύονται ρόλους τα λένε γρήγορα, και έτσι αποκτούν λεξιλόγιο και άρθρωση. Όλα τα παιδιά πρέπει να δοκιμάζουν οτιδήποτε, ειδικά στα πρώτα χρόνια του Δημοτικού. Εάν του αρέσει εξαρτάται από πολλά πράγματα. Από τον χώρο, τον δάσκαλο ή προπονητή και από το ίδιο το παιδί».

«Όλα τα παιδιά μου τα έφερα κοντά στη μουσική. Πιστεύω πως όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν επαφή με τη τέχνη. Ο μεγάλος μου γιος ασχολείται με τον κινηματογράφο. Η Θεοδώρα ασχολήθηκε πολλά χρόνια με το πιάνο, άλλα ασχολείται και με κάτι άλλο. Ο Περσέας έκανε κιθάρα αλλά ασχολείται με τα μαθηματικά και ο Αλκαίος παίζει πιάνο. Υπάρχουν πολλά κέντρα επαγγελματικού προσανατολισμού όπου μέσα από ερωτηματολόγια καταλαβαίνουν την τάση του παιδιού και του προτείνουν. Εγώ είμαι υπέρ του να δίνουμε ερεθίσματα», συμπλήρωσε η Ευγενία Μανωλίδου.

Κλείνοντας, η Ευγενία Μανωλίδου περιέγραψε πώς περνάει η ίδια τον προσωπικό της χώρο, λέγοντας: «Όταν έχω χρόνο διαβάζω περισσότερο, μαθαίνω περισσότερο. Υπάρχουν σπουδαίοι δάσκαλοι στο εξωτερικό στα Αρχαία Ελληνικά. Και τους ρωτώ γιατί και μου λένε πως ο ελληνικός πολιτισμός είναι ο πιο όμορφος και πιο σημαντικός. Υπήρχαν άνθρωποι που πολέμησαν επί τουρκοκρατίας για την Ελλάδα, χάρις τον ελληνικό πολιτισμό και την γλώσσα. Μία γλώσσα που εμείς δεν σεβόμαστε τόσο όσο οι ξένοι. Είναι ο λόγος που είμαστε ελεύθεροι. Ένας λαός που ξεχνάει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα