Παρασκευή, 30.04.2021, 11:07 πμ

Ευαγγελισμός: Σε δραματική κατάσταση το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας λόγω διασποράς

11.11.2020 / 20:14
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gko 6

Σε πληρότητα 100% σε απλές κλίνες αλλά και ΜΕΘ Covid, ο “Ευαγγελισμός” το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, έχει να αντιμετωπίσει και ένα ακόμη πρόβλημα: αυτό της έλλειψης προσωπικού εξαιτίας της διασποράς του ιού στο νοσοκομείο.

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο “Ευαγγελισμός” καθώς η διασπορά του κορονοϊού στο νοσοκομείο έχει θέσει εκτός υπηρεσίας σχεδόν 100 πολύτιμους εργαζόμενους εν μέσω πανδημίας.

Σήμερα η Διοίκηση του Νοσοκομείου κάλεσε σε ενημέρωση τους διευθυντές όλων των κλινικών, στους οποίους ανακοινώθηκε η ανάγκη αυξημένων μέτρων προστασίας και περιορισμού του επισκεπτηρίου, καθώς η διασπορά διαπιστώθηκε ότι προήλθε από συνοδούς ασθενών, θετικούς στον κορονοϊό

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, η διοίκηση ανακοίνωσε στους διευθυντές επισήμως, ότι αυτή τη στιγμή 26 εργαζόμενοι υγειονομικοί είναι θετικοί στον ιό και 73 είναι σε καραντίνα και κατ’ οίκον περιορισμό.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι οι εφεδρείες του νοσοκομείου πλέον είναι ελάχιστες, ενώ ταυτόχρονα διαπιστώνονται και νέα σποραδικά κρούσματα σε ασθενείς και υγειονομικούς.

Επιπλέον, όπως λένε οι εργαζόμενοι, με απόφαση της Επιτροπής Λοιμώξεων του νοσοκομείου οι έλεγχοι για τον κορονοϊό, αλλά και ο αριθμός των εργαζομένων που τέθηκαν σε απομόνωση είναι πλέον πιο περιορισμένα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ασφάλεια για την εξέλιξη της τοπικής επιδημίας στο νοσοκομείο. Ταυτόχρονα η πληρότητα σε απλές κλίνες και κλίνες ΜΕΘ Covid είναι εδώ και μέρες στο 100%.

Ο πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ηλίας Σιώρας, αναφέρει ότι θα πρέπει να προσληφθεί άμεσα στο νοσοκομείο επαρκές και μόνιμο προσωπικό και ότι θα πρέπει να υπάρξει επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. Σε αντίθετη περίπτωση το αμέσως επόμενο διάστημα το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, θα αντιμετωπίσει ακόμη πιο σοβαρά προβλήματα λειτουργίας.

Μετά την συνάντηση, ωστόσο, η διοίκηση του Νοσοκομείου δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν τεστ σε όλους τους ασθενείς, τόσο στις έκτακτες, όσο και στις τακτικές εισαγωγές. Οι εργαζόμενοι αύριο θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα