Ευαγγελία Βαβαρούτα: “Στο δίκλινο της Ερμού κι απόψε οι δύο άστεγοι”

24.01.2022 / 11:38
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
spiral-vavarouta

Το Δεκέμβριο του 2019, τα εγκαίνια του υπνωτηρίου αστέγων του δήμου μας, έκαναν τον Δήμαρχο Πατρέων… αστέρι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο γνωστής έγκριτης δημοσιογράφου των Αθηνών! Είχε ξεχάσει ολότελα πως η κορδέλα θα έπρεπε να είχε κοπεί τρία χρόνια πίσω, όπως συνέβη σε άλλους δήμους της χώρας που εντάχτηκαν στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και ολοκλήρωσαν το έργο εγκαίρως, χωρίς να χρειαστεί να το μετακινήσουν στο επόμενο (ΕΣΠΑ 2019-2023) όπως συνέβη στην «πρωτοπόρα» Πάτρα της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Την ξεπερνάμε αυτή τη λεπτομέρεια. Ο χώρος άνοιξε –σε νοικιασμένο κτίριο στη συμβολή των οδών Γούναρη και Μπουκαούρη- και υποδέχτηκε όσους, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του, δικαιούνταν να φιλοξενηθούν. Είναι απορίας άξιον πως η δομή δεν έχει φτάσει ποτέ ούτε στο μισό της πληρότητας της! Τόσο λίγοι άνθρωποι στην πόλη βρίσκονται σε αυτό το μεταβατικό για τη ζωή τους στάδιο, της αστεγίας; Και οι απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις μας στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων έρχονται πάντα «πειστικές» και «τεκμηριωμένες».

Και μετά βγήκαν ανακοινώσεις που καλούσαν όλους τους άστεγους, ανεξαρτήτως κριτηρίων, να καταλύσουν στους χώρους του υπνωτηρίου τις μέρες του ψύχους! Και βγήκε και η Ομάδα Δρόμου και έκανε το έργο της, καταγράφοντας κι επιχειρηματολογώντας.

Ξημερώματα όμως της 24ης Ιανουαρίου του σωτήριου έτους 2022, δυο συνάνθρωποί μας κοιμούνται στο γνωστό τους πεζοδρόμιο, Ερμού και Καραϊσκάκη. Και για δεύτερη συνεχόμενη μέρα το σπιράλ αναρωτιέται για το νόμιμο και το ηθικό…

Ευαγγελία Βαβαρούτα

Νοσηλεύτρια

Μέλος Πολιτικής Γραμματείας «σπιράλ»

Παρατηρήτρια ΚΟΔΗΠ, εκ μέρους του «σπιράλ»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα