Εύα Καϊλή: Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της άρσης της ασυλίας της

24.02.2023 / 13:11
kaili4-1

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δια μέσου του Έλληνα συνηγόρου της, Σπύρου Παππά, προσέφυγε η Εύα Καϊλή, κατά της απόφασης του Ευρωκοινοβουλίου να άρει την ασυλία της, υποστηρίζοντας ότι είναι «παράνομη».

Η κ. Καϊλή βρίσκεται στη φυλακή εδώ και τρεις μήνες και αντιμετωπίζει κατηγορίες που σχετίζονται με το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate που έχει συγκλονίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το EURACTIV, που δημοσιεύει την είδηση, σημειώνει πως η έφεση υποδηλώνει ότι η βασική προϋπόθεση για την άρση της ασυλίας ενός Ευρωβουλευτή, να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω για τη διάπραξη αδικήματος, δεν ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Το περιεχόμενο της προσφυγής δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Σύμφωνα με το Euractiv, η προσφυγή αφορά παλαιότερη υπόθεση που ήρθε στο φως μερικές μόλις ημέρες μετά από το σκάνδαλο Qatargate και αφορά στους μισθούς των βοηθών της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ωστόσο, ο κ. Παππάς επιδιώκει να προχωρήσει την υπόθεση ένα βήμα παραπέρα, υποστηρίζοντας ότι ακόμη και η έφοδος στο γραφείο της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν παράνομη.

«Το σφράγισμα των γραφείων της Καϊλή και των βοηθών της ήταν παραβίαση των εγκαταστάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου […] Αυτό θα μπορούσε να επιτραπεί μόνο μετά από άδεια του Δικαστηρίου της ΕΕ, αλλά δεν υπήρξε», δήλωσε.

Υπογράμμισε επίσης τη… χρονική «σύμπτωση» του Qatargate με το θέμα των μισθών, λέγοντας ότι το τελευταίο θα μπορούσε να είχε διευθετηθεί σε επίπεδο διοίκησης εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «όπως συνέβη σε πολλές άλλες παρόμοιες περιπτώσεις».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα