EUROVISION 2021: Μέχρι 3500 ατόμα σε κάθε σόου!

01.04.2021 / 14:39
Eurovision-2021-Stage

Οι διοργανωτές αποφάσισαν να επιτρέψουν την παρουσία κοινού και στα 9 σόου (6 πρόβες, 2 ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός) του φετινού διαγωνισμού της Eurovision 2021. Αυτό επιβεβαιώθηκε σήμερα και από τον κρατικό τηλεοπτικό φορέα NOS. Ο αριθμός των ατόμων θα είναι το πολύ 3500 σε κάθε σόου.

Είσοδος μόνο σε Ολλανδούς και υπό προϋποθέσεις
Σύμφωνα με την εφημερίδα De Telegraaf, προς το παρόν δεκτοί θα είναι μόνο Ολλανδοί ως κοινό. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι οριστικό ακόμη, καθώς η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού είναι αυτή που θα καθορίσει τις τελικές αποφάσεις. Η εφημερίδα αναφέρει πως τα πάντα θα εξεταστούν με λεπτομέρεια περί τα τέλη Απριλίου, οπότε θα ξέρουμε και πώς και σε ποιους θα διατεθούν τα εισιτήρια. Στην περίπτωση που η εξάπλωση του ιού αυξηθεί, υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο ο διαγωνισμός να πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Ένας ακόμη βασικός παράγοντας που θα επιτρέψει την είσοδο του κόσμου στο Ahoy Arena θα είναι όλοι να έχουν υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊο και φυσικά να είναι αρνητικό.

Το γεγονός ότι έχουμε τη δυνατότητα να εξετάσουμε το σενάριο για μια Eurovision με κοινό είναι κάτι που το ονειρευόμαστε. Είμαστε ευγνώμονες στην κυβέρνηση και στα Fieldlab Events για την προοπτική και την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν.

Sietse Bakker, Εκτελεστικός Παραγωγός της Eurovision 2021
Τι είναι τα Fieldlab Events
Η κυβέρνηση της Ολλανδίας οργανώνει ολοένα και περισσότερες εκδηλώσεις με παρουσία κόσμου. Πρόκειται για ένα πείραμα για να διαπιστωθεί κατά πόσο μπορούν να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια εν μέσω πανδημίας. Όλοι οι παρευρισκόμενοι υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού. Εξετάζεται η πιθανότητα μετάδοσης του ιού, πόσο κοντά βρίσκεται ο ένας στον άλλο και για πόση ώρα. Ήδη έχουν λάβει χώρα θεατρικές παραστάσεις, ένα συνέδριο και ένας ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Ολλανδίας και Λετονίας. Τα αποτελέσματα είναι μέχρι στιγμής ενθαρρυντικά.

Η θέση της EBU
Εκ μέρους της EBU δόθηκε η εξής απάντηση σ’ αυτό το σενάριο:

Χαιρετίζουμε αυτή την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης και την πιθανότητα να καλέσουμε οπαδούς να παρευρεθούν όταν θα υλοποιήσουμε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision τον Μάιο.

Θα λάβουμε υπόψη μας όλες τις διαθέσιμες επιλογές και θα ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες τις ερχόμενες εβδομάδες σχετικά με τον βαθμό ασφάλειας που θα επιτρέψουμε κοινό στο Ahoy στο Ρότερνταμ, εφόσον το επιτρέψουν οι καταστάσεις. Η υγεία και η ασφάλεια όσων παρευρεθούν παραμένει η κύρια προτεραιότητά μας.

Martin Österdahl, Εκτελεστικός Επόπτης της Eurovision
Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, όλες οι αποστολές, όλοι οι καλλιτέχνες και οι ομάδες παραγωγής θα ακολουθήσουν αυστηρό πρωτόκολλο και δεν θα έρθουν σε επαφή με άτομα από το κοινό υπό οποιοεσδήποτε συνθήκες.

EBU

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα