Έτσι οδηγηθήκαμε στο μπαράζ του lockdown στην Αχαΐα – Τα στοιχεία που οδήγησαν στην ανατροπή

03.04.2021 / 8:09
ντα 1

Tα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους οι λοιμωξιολόγοι για Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη έδειχναν ότι η κατάσταση είναι στην κόψη του ξυραφιού, και κυρίως στο σύστημα Υγείας, το οποίο βρίσκεται σε πολύ οριακό σημείο και στις τρεις περιοχές.

Ο λόγος δόθηκε στους Επιστήμονες, οι οποίοι συνεδρίασαν εκτάκτως, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, και μετά από μία συνεδρίαση – θρίλερ, εισηγήθηκαν να μην επιτραπεί το άνοιγμα των καταστημάτων στις συγκεκριμένες περιοχές, αλλά ούτε και οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Παρά το αρχικό… μούδιασμα, η κυβέρνηση έκανε δεκτή την εισήγηση, προκειμένου η κατάσταση στα νοσοκομεία, τα οποία εκπέμπουν ήδη SOS, να μην ξεφύγει.

Όπως είχε δηλώσει νωρίτερα, στην τακτική ενημέρωση της Παρασκευής για την πανδημία η καθηγήτρια και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Β. Παπαευαγγέλου, στη Θεσσαλονίκη η αύξηση κρουσμάτων άγγιξε το 28% και τα ενεργά κρούσματα έφτασαν τα 2.000.

Ενώ και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασε στοιχεία για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και τις αντοχές των νοσοκομείων και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Θεσσαλονίκης και Αχαΐας.

Το βλέμμα είναι στραμμένο και στην Αττική, όπου επίσης το σύστημα Υγείας πιέζεται.

Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, τα μισά από τα διαγνωσμένα ενεργά κρούσματα στη χώρα (συνολικά 27.000), βρίσκονται στην Αττική.

“Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, τα καταστήματα θα ξανακλείσουν. Πρέπει να τηρηθούν το ραντεβού, το τρίωρο, το sms. Αν δεν τηρηθούν, θα έχουμε πρόβλημα” δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης (Skai).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα