Έτοιµο για λειτουργία το υδατοδρόµιο της Πάτρας

24.09.2023 / 9:09
3710433

Στη δηµιουργία δικτύου που θα καλύπτει όλη την Πελοπόννησο µε σταθµούς σε αρκετές πόλεις και θα υπάρξει σύνδεση µε το υδατοδρόµιο της Πάτρας προχωρά η Hellenic Seaplanes σε συνεργασία µε τους φορείς.

Όπως ανακοινώθηκε χθες από την εταιρεία Hellenic Seaplanes η Περιφέρεια Πελοποννήσου µεγαλώνει το παζλ του δικτύου υδατοδροµίων της δραστικά µε την τελευταία ανάθεση για αδειοδότηση των υποδοµών λειτουργίας υδροπλάνων σε Ερµιόνη, Μονεµβασιά, Γύθειο και Παράλιο Άστρος.

Στην Πελοπόννησο, η Καλαµάτα και η Κυλλήνη έχουν αδειοδοτηθεί και έχουν ξεκινήσει οι κατασκευές των υποδοµών για την εξασφάλιση των αδειών λειτουργίας τους, ενώ Ναύπλιο, Νέα Κίος και λίµνη Τάκα είναι στην τελική φάση αδειοδότησής τους. «Η Hellenic Seaplanes έχει σχεδιάσει την επιχειρησιακή λειτουργία σε επιπλέον δώδεκα (12) προορισµούς (υδατοδρόµια και υδάτινα πεδία) στην Πελοπόννησο µεταξύ των οποίων είναι το Κατάκολο, η Πύλος, η Ελαφόνησος, το Ξυλόκαστρο, η Λίµνη Καϊάφα, το Αίγιο, η Επίδαυρος και η Κόρινθος.

Οι παραπάνω προορισµοί θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στο δίκτυο Πελοποννήσου καθώς µαζί µε το υδατοδρόµιο της Πάτρας που είναι έτοιµο για λειτουργία θα εξυπηρετήσουν πτήσεις προς Ιόνιο, Κρήτη, Αττική, Νότιο Αιγαίο αλλά και Στερεά Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

Σταθερά βήµατα όµως προς την ολοκλήρωσή τους κάνουν τα υδατοδρόµια/υδάτινα πεδία και άλλων προορισµών µεταξύ αυτών ο Άλιµος, η Τήνος, η Αµφιλοχία, η Μυτιλήνη, η Ιτέα και η Σητεία.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα