Εθνικός Ύμνος: Τι λέει η 16χρονη μαθήτρια που τον απέδωσε στη Νοηματική

20.03.2021 / 21:07
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ymnos_main

Συναισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και συγκίνησης έχει καταφέρει μέσα σε ελάχιστες ώρες από την πρώτη προβολή του, να δημιουργήσει σε εκατομμύρια Έλληνες τηλεθεατές και χρήστες του διαδικτύου, το υψηλής αισθητικής βίντεο με την απόδοση του Εθνικού Ύμνου στη νοηματική, που φέρει την υπογραφή της επιτροπής «Ελλάδα 2021».
Πρωταγωνιστές δυο ανήλικοι μαθητές της 2ας Λυκείου και της 3ης Γυμνασίου από το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Θεσσαλονίκης, η Ελευθερία Λαζαρίδου και ο Χρήστος Γκανάτσας που μαζί με τους εξαιρετικούς δημιουργούς και εμπνευστές της ιδέας, από τον σύλλογο διδασκόντων νοηματικής γλώσσας, κατάφεραν να κλέψουν τις εντυπώσεις και να συγκινήσουν έναν ολόκληρο λαό που φέτος συμπληρώνει 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.Με την βοήθεια  της διερμηνέα νοηματικής γλώσσας Σπυριδούλας Κουρτέση, η 16χρονη Ελευθερία Λαζαρίδου στόχος του βίντεο είναι ακούοντες και μη να αισθανθούν βλέποντας το τα ίδια ακριβώς συναισθήματα.
«Νιώθω πάρα πολύ υπερήφανη για την συμμετοχή μου στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Είναι τόσο συγκινητικό όλο αυτό που έχει συμβεί με το βίντεο της απόδοσης του Εθνικού Ύμνου που πραγματικά με κάνει να νιώθω διπλά υπερήφανη γιατί από την ανταπόκριση του κόσμου έχω καταλάβει πως όλοι μας ακούοντες και μη αισθανόμαστε το ίδιο. Στόχος ήταν να συμπαρασύρουμε όλους τους Έλληνες ομιλούντες και μη στο συναίσθημα αυτό της υπερηφάνειας που αισθανόμαστε όλοι κάθε φορά που ακούμε ή αναφερόμαστε στον Εθνικό Ύμνο» είπε.
Η επιλογή των δυο παιδιών δεν ήταν τυχαία, καθώς ανάμεσα στους ανήλικους που είδε η επιτροπή του συλλόγου διδασκόντων νοηματικής γλώσσας, η Ελευθερία και ο Χρήστος πληρούσαν όλες τις απαιτήσεις.
«Έγινε μια επιλογή μεταξύ κωφών μαθητών. Κάναμε κάποιες πρόβες και θεώρησαν που ήμουν πιο ταιριαστή στο project. Είχα άγχος βέβαια αλλά το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Με τον Χρήστο είμαστε συμμαθητές στο ίδιο σχολείο, αλλά εκείνος είναι μικρότερος από εμένα. Εγώ πηγαίνω 2α Λυκείου και εκείνος 3η Γυμνασίου» εξηγεί η Ελευθερία και προσθέτει: «Ήρθαν κάποια μέλη του συλλόγου διδασκόντων νοηματικής γλώσσας στο σχολείο μας και ζήτησαν από την διευθύντρια να δουν κάποια παιδιά. Μας είπαν πως πρόκειται για την απόδοση του Εθνικού Ύμνου. Φυσικά και ήθελα να συμμετέχω. Το ίδιο συνέβη και με τον Χρήστο. Τελικά επέλεξαν δυο αγόρια και δυο κορίτσια και στο τέλος κατέληξαν σε μας τους δυο. Πριν από ένα μήνα έγινε η τελική επιλογή. Τα κριτήρια όπως μάθαμε ήταν η εκφραστικότητα και η φυσική απόδοση της νοηματικής».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα