Εθισμένοι στον ηλεκτρονικό τζόγο και στα στοιχηματικά παιχνίδια οι Πατρινοί – Ζητούν βοήθεια από το ΚΕΘΕΑ

22.06.2022 / 22:14
ka 65

Ο εθισμός στον τζόγο είναι αυτός που κυριαρχεί στην Πάτρα, σε σύγκριση με άλλους εθισμούς όπως αυτός του αλκοόλ ή του διαδικτύου. Αυτό είναι το συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κάποιος μέσα από την προσέλευση του κόσμου στο ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο, ζητώντας την βοήθεια από τους ειδικούς.

Το ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο τους τελευταίους μήνες πέρα από τα άτομα που έχουν πρόβλημα με τα ναρκωτικά και εθισμό στις παράνομες ουσίες έχει προσθέσει στις υπηρεσίες του το βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν εθισμό στον τζόγο, στο διαδίκτυο και στο αλκοόλ.

Πρόκειται για τρεις εθισμούς που είναι νόμιμοι με την έννοια ότι δεν διώκονται από το νόμο. «Αυτό που έχει φανεί μέσα από την προσέλευση του κόσμου στο ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο από τη στιγμή που βάλαμε τις τρεις αυτές υπηρεσίες, είναι ότι στην Πάτρα υπάρχει σοβαρό ζήτημα με τα άτομα που αντιμετωπίζουν εθισμό με τον τζόγο» τονίζει η κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη του ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο στην Πάτρα, Ελευθερία Παππά.

«Ο αριθμός των ατόμων που έρχονται και χτυπούν την πόρτα στο ΚΕΘΕΑ για το πρόβλημα που έχουν με το τζόγο είναι αρκετά μεγαλύτερος από αυτούς που έρχονται για βοήθεια για τους άλλους δύο εθισμούς».

Σύμφωνα με την κ. Παππά το σύνολο σχεδόν τον ατόμων που έχουν εθισμό στον τζόγο παίζουν στοιχηματικά παιχνίδια και η κύρια μορφή του εθισμού τους έχει να κάνει με τον ηλεκτρονικό τζόγο και όχι τόσο με το καζίνο, την χαρτοπαιξία ή άλλα τυχερά παιχνίδια.

«Πρόκειται για άτομα που επιφανειακά είναι εντάξει, έχουν τις οικογένειες τους, την εργασία τους, όμως ο εθισμός τους οδηγεί σε πολλά προβλήματα (πέρα από τα οικονομικά) με τους δικούς τους ανθρώπους, αλλά και με το κοινωνικό τους περιβάλλον αφού αναγκάζονται να λένε ψέματα και  να κρύβονται».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα