Εστίαση Πάτρας: Tα περισσότερα μαγαζιά πάνε για αναστολή για όλη τη διάρκεια της πανδημίας

28.11.2020 / 13:37
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gko 1

Δεν βιάζεται η εστίαση για το πότε θα ανοίξει με τους επαγγελματίες να γνωρίζουν ότι οι ιδιαιτερότητες που έχουν τα καταστήματα του κλάδου τους, κάνουν σχεδόν αδύνατη την λειτουργία τους, κάτω από τις συνθήκες της πανδημίας και τα μέτρα προστασίας που επιβάλλονται από το πρωτόκολλο.

Μπαίνουμε πλέον στον χειμώνα, κάτι που σημαίνει ότι όταν η εστίαση ανοίξει οι πελάτες θα κάνουν χρήση των εσωτερικών τους χώρων, με τους κανόνες να είναι ακόμα πιο αυστηροί, για αυτή την περίπτωση.

Έτσι οι περισσότεροι επαγγελματίες του κλάδου, το έχουν πάρει απόφαση και προχωρούν σε αναστολή λειτουργίας για όλο το διάστημα της πανδημίας, γλιτώνοντας τα έξοδα τους και δίνοντας την δυνατότητα στους εργαζόμενους τους να πάρουν το αντίστοιχο ποσό της αναστολής εργασίας.

Ειδικότερα οι ιδιοκτήτες των νυχτερινών κέντρων που δεν γνωρίζουν καν πότε θα παύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες, προχωρούν από τώρα σε αναστολή. Οι εστιάτορες και τα καφέ – μπαρ περιμένουν τις γιορτές και στη συνέχεια θα προχωρήσουν και αυτοί σε μία τέτοια κίνηση.

Η αναστολή για τα μεγάλα καταστήματα εστίασης που απασχολούν αρκετούς εργαζόμενους, είναι μία συμφέρουσα λύση με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν και τα χρήματα που είναι να δοθούν από την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Το θέμα όμως είναι τι θα κάνουν τα μικρά μαγαζιά εστίασης των 30 και των 40 τετραγωνικών που ούτε χώρο έχουν για να μπορέσουν να λειτουργήσουν βιώσιμα κάτω από τα μέτρα προστασίας, ούτε εργαζόμενους για να πάρουν ένα ποσό από την επιστρεπτέα προκαταβολή που να τους καλύπτει έστω κάποια από τα έξοδα τους.  Για αυτό και πολλοί στον κλάδο μιλούν για «τσουνάμι» λουκέτων που έρχεται, ανεξάρτητα από το πότε θα παύσει το lockdown.

(από εφημερίδα “Νεολόγος”)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα