Ερύμανθος: Το δίπολο Μπαρή-Κανελλόπουλου και η παραμονή Δριβήλα 

02.04.2023 / 6:00
Δριβίλας (1)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΓΚΟΛΗΣ

ALEXKOGKOLIS@HOTMAIL.COM

Στις φήμες περί απόσυρσής του από την κούρσα διεκδίκησης του Δημαρχιακού θώκου στον Ερύμανθο, απαντά στο «Νεολόγο», ο Δημήτρης Δριβίλας. Κατά τον Περιφερειακό Σύμβουλο, «θεωρείται δεδομένη η κάθοδός του», προκειμένου «να υπάρξουν απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματα του τόπου, ο οποίος πρέπει άμεσα να αλλάξει σελίδα». Ως εκ τούτου, δεν επιβεβαιώνει την υποψηφιότητά του στην Πάτρα, ως Δημοτικός Σύμβουλος, στο ενδεχόμενο καθόδου ως υποψηφίου Δημάρχου, του πρώην Περιφερειάρχη, Απόστολου Κατσιφάρα.

Δεν θέλει να φανεί αναντίστοιχος με τα λόγια του

Φαίνεται πως για τον κ. Δριβίλα, ο οποίος έχει διανύσει μακρά επαγγελματική καριέρα στην αστυνομία, με θετική εμπλοκή και στον πολιτικό τομέα, η αναντιστοιχία λόγων και πράξεων θα κόστιζε σημαντικά σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο. Έτσι, ακόμη κι αν η συνθήκη δεν ήταν ικανοποιητική για εκείνον στον Ερύμανθο, δεν θα άφηνε στη μέση όσα πριν από λίγο καιρό είπε και για τα οποία δεσμεύτηκε. Επιπροσθέτως, ποτέ δεν θα ήθελε να πιστέψει ότι ο κ. Κατσιφάρας –με τον οποίο συνομιλούν τακτικά- δεν θα τον είχε ενημερώσει ότι σκέφτεται να κατέλθει στην Πάτρα και πως μετά θα του ζητούσε να αποσυρθεί για να στηρίξει τη δική του υποψηφιότητα.

Δίνει και παίρνει το παρασκήνιο

Ωστόσο, οι πληροφορίες για… απεμπλοκή του από τα πάτρια εδάφη καλά κρατούν στα χωριά του Ερυμάνθου, με τον ίδιο να δείχνει ως υπαίτιους για τις διαρροές πολιτικούς του αντιπάλους. «Αγκάθι» για όσους τον στηρίζουν και συνάμα πηγή φόβου, αποτελεί, πρώτον, το ότι ναι μεν ο Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη του Απόστολου Κατσιφάρα στη Δυτική Ελλάδα έχει δηλώσει «παρών», όμως ακόμη δεν έχει ανακοινώσει το όνομα της παράταξής του. Δεύτερον, το ότι δεν έχει δημοσιοποιήσει θέσεις του και τρίτον, το γεγονός ότι μπορεί να προβαίνει σε ανακοινώσεις υποψηφίων, όμως η διαδικασία δεν παίρνει ευρύτερες διαστάσεις από άποψη δημιουργίας κλίματος.

«Σφήνα» στο δίπολο

Από εκεί και πέρα, ο κ. Δριβίλας θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να μπει… «σφήνα» στο δίπολο Θεόδωρου Μπαρή – Διαμαντή Κανελλόπουλου, εάν κάλυπτε άμεσα το χαμένο έδαφος. Είναι πιθανό, επίσης, σύμφωνα με έμπειρους αυτοδιοικητικούς της περιοχής, ότι, «η υποψηφιότητα του «Τριταιϊτη» Δημήτρη Δριβίλα να προβληματίζει περισσότερο το νυν Δήμαρχο, που έλκει την καταγωγή και τη μεγαλύτερη δυναμική του από την Τριταία, παρά τον Διαμαντή Κανελλόπουλο που κατάγεται από την περιοχή Φαραί, η οποία έχει και τους περισσότερους εγγεγραμμένους στο εκλογικό κατάλογο».

Αξιοσημείωτο είναι τέλος το ότι και οι τρεις προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, αν και στους μικρότερους Δήμους παίζουν περισσότερο ρόλο τα προσωπικά χαρακτηριστικά. Οι τρεις προσπαθούν να διεισδύσουν και στον κεντροδεξιό χώρο, ο οποίος δεν έχει επίσημο υποψήφιο, όπως το ΚΚΕ.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Νεολόγος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα