Ερύμανθος: Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου – Προχωρούν σημαντικά έργα

18.05.2022 / 11:36
erymant

Στην «επισφράγιση» τριών σημαντικών έργων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών προχώρησε στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ερυμάνθου.
Πρόκειται για έργα που αποτελούσαν προτεραιότητα για τη δημοτική Αρχή, η οποία κατάφερε να καταθέσει εγκαίρως ώριμες προτάσεις, να τα διεκδικήσει και να εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή τους.

 1. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ
  Συγκεκριμένα, το πρώτο έργο αφορά τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Ερυμάνθου, το οποίο με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στον άξονα προτεραιότητας «Ποιότητα Ζωής και Εύρυθμη Λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» με συνολικό προϋπολογισμό 1.732.220,30 ευρώ.
  Η Οικονομική Επιτροπή αποδέχτηκε ομόφωνα την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει δύο βασικά υποέργα: Τη βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Τριταίας και τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Φαρρών. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στις κοινότητες Χαλανδρίτσας, Ισώματος, Φαρρών, Ερυμάνθειας, Κάλφα, Δροσιάς και Σκιαδά συνολικού μήκους 13,5 χιλιομέτρων.
 2. ΕΚΤΑΚΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
  Εξ άλλου, στην ίδια συνεδρίαση ελήφθη απόφαση και για την αποδοχή χρηματοδότησης του Δήμου από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες ύψους 100.000 ευρώ που κατανεμήθηκαν με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών. Με την συγκεκριμένη πίστωση θα αντιμετωπιστούν άμεσα ανάγκες και προβλήματα που ανέκυψαν στον Δήμο μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν από θεομηνίες κατά τον περασμένο χειμώνα. Θυμίζουμε ότι ο Δήμος με απόφαση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στο πλαίσιο της οποίας κατέθεσε αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης, το οποίο και έγινε αποδεκτό.
 3. ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
  Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την επικαιροποίηση της μελέτης, που συνέταξαν οι υπηρεσίες του Δήμου, του έργου «Αποπεράτωση Δημοτικού Καταστήματος Δ.Ε. Φαρρών (Β’ Φάση)» με την υλοποίηση της οποίας μετά από αρκετά χρόνια το νέο Διοικητήριο στη Χαλανδρίτσα θα καταστεί λειτουργικό.
  Στην τελευταία φάση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 204.801,03 € περιλαμβάνονται κυρίως εσωτερικές οικοδομικές εργασίες ολοκλήρωσης των χώρων που έχουν διαμορφωθεί, εργασίες ΗΜ εγκαταστάσεων, ολοκλήρωση του ηλεκτροφωτισμού περιμετρικά και εξωτερικά του κτιρίου, εργασίες επισκευών και συντήρησης, καθώς και κατασκευές που αφορούν την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα και τον εξωραϊσμό του περιβάλλοντος χώρου.
  Μετά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής δήλωσε πως «πρόκειται για τρία σημαντικά έργα και δράσεις που αποτελούσαν προτεραιότητα για τη δημοτική Αρχή. Κυρίως, η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας θα συμβάλει στην ευκολότερη και ασφαλέστερη προσπελασιμότητα των αγροτών και κτηνοτρόφων μας στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις τους, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου και κατ’ επέκταση στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων τους με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα. Όσον αφορά δε, στην επικαιροποίηση της μελέτης για την αποπεράτωση του νέου Δημαρχείου, είμαστε ικανοποιημένοι, καθώς καταφέραμε παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό να ολοκληρώσουμε την απαιτούμενη διαδικασία για να δούμε επιτέλους το νέο διοικητήριο να ολοκληρώνεται ώστε και οι εργαζόμενοι στον Δήμο να αποκτήσουν ένα αξιοπρεπές περιβάλλον εργασίας, αλλά και οι δημότες μας να έχουν χώρο- σημείο αναφοράς για την εξυπηρέτησή τους». Εκ του Δήμου

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα