Ερύμανθος – Ο δήμαρχος μιλάει ανοικτά για εμπρησμό και το εξηγεί

29.07.2021 / 19:35
ka 13

Την εκτίμηση ότι η φωτιά στη Δροσιά Αχαΐας οφείλεται σε εμπρησμό κάνει ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής, δηλώνει μεταξύ άλλον πως  το βράδυ πριν την εκδήλωση της μεγάλης φωτιάς υπήρξαν προσπάθειες πρόκλησης πυρκαγιάς.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου δήλωσε πως «υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατέλαβαν μεγάλες προσπάθειες για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε στη Δροσιά.

Πρώτιστο μέλημά μας ήταν η προστασία της ανθρώπινης ζωής, κάτι που επετεύχθη χάρη στον άμεσο συντονισμό και την έγκαιρη προληπτική εκκένωση των χωριών της Δροσιάς και της Πτέρης. Εκεί δόθηκε και η μεγάλη μάχη, να μην θρηνήσουμε θύματα, αλλά και να προστατευθούν οι κατοικίες των συνδημοτών μας, καθώς οι φλόγες σε αρκετά σημεία πέρασαν μέσα από τις αυλές σπιτιών.

 Αμέσως μόλις περιορίστηκε το πύρινο μέτωπο και μετά από μία δύσκολη και αγωνιώδη νύχτα, ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών, οι οποίες εστιάζονται σε ποιμνοστάσια, μικρό μέρος του ζωικού κεφαλαίου, καλλιέργειες και φυσικά εκατοντάδες στρέμματα δάσους. Βρισκόμαστε σε άμεση συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπαίτιοι που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή των συνδημοτών μας.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν, αλλά και το γεγονός ότι το βράδυ πριν την εκδήλωση της μεγάλης φωτιάς υπήρξαν προσπάθειες πρόκλησης πυρκαγιάς που ευτυχώς αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως, καταδεικνύουν πως πρόκειται για εμπρησμό.

Ο Δήμος μας από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, διαθέτοντας μηχανήματα και υδροφόρες, ενώ βρίσκεται δίπλα στους πληττόμενους συνδημότες μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των συνδημοτών μας, τις περιουσίες τους, αλλά και τον δασικό πλούτο της περιοχής μας που τον κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας και οφείλουμε να τον παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Ευχαριστώ την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος, Ν. Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαρ. Μπονάνο, τον πρώην Περιφερειάρχη, Απ. Κατσιφάρα και τη συντονίστρια Πολιτικής Προστασίας, κα Γιαννιά για το ενδιαφέρον και τις δικές τους ενέργειες στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών, κ. Χρυσόστομο που βρέθηκε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή.

 Ένα μεγάλο όμως, ευχαριστώ, οφείλουμε και στους εργαζόμενους του Δήμου μας, στο προσωπικό της δομής «Βοήθεια στο σπίτι», στους Κοινοτάρχες, αλλά και σε όλους τους συνδημότες μας που συνεργάστηκαν και ακολούθησαν τις οδηγίες των συντονιστών».

Επίσης έχει ζητήσει να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα