Ερύμανθος: Εγκρίθηκαν έργα βελτίωσης στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου

09.12.2021 / 13:55
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
5 (6)

Ένα σύνολο έργων που αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με καίριες παρεμβάσεις στο δίκτυο υποδομών (οδοποιία, άρδευση, ύδρευση, κ.α.), αλλά και παρεμβάσεις με κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα εντάσσονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ερυμάνθου για το 2022, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα αρχικά από την Οικονομική Επιτροπή και στη συνέχεια από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά εκ του δήμου:

“Στο Τεχνικό Πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 13.144.462,92 ευρώ συμπεριλαμβάνονται:

-Έξι έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η ανακατασκευή του σεισμόπληκτου κατεδαφισθέντος Δημοτικού κτιρίου στην Τ.Κ. Ισώματος, η αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Ερυμάνθου, η αποκατάσταση του οδικού δικτύου, η  ανάπλαση – διαμόρφωση της β’ φάσης του ιστορικού Κέντρου Χαλανδρίτσας, δράσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε οικισμούς και οι αναπλάσεις – διαμορφώσεις εντός οικισμών.

-Τέσσερα έργα που βρίσκονται στη φάση της δημοπράτησης, όπως η αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου Ισώματος, η βελτίωση του δρόμου από θέση “Μπαλκαμαίϊκα” προς Γάλαρο», η εγκατάσταση του συστήματος Τηλεμετρίας – Αυτοματισμού – Εξοικονόμισης Ενέργειας και Ελέγχου Διαρροών Δικτύου Ύδρευσης, καθώς και η βελτίωση Αγροτικού Οδικού Δικτύου.

-Δεκαπέντε έργα τα οποία θα δημοπρατηθούν εντός του 2022, όπως η αποπεράτωση του Δημοτικού Καταστήματος Δ.Ε. Φαρρών (Β’ φαση), η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο νέο Δημαρχείο, η αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας στα σχολικά συγκροτήματα Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Φαρρών, Σταυροδρομίου και Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Χαλανδρίτσας, η  βελτίωση αναβάθμισης υποδομών Ύδρευσης, η κατασκευή υποδομών προεπεξεργασίας των αστικών λυμάτων στη Μ.Ε.Λ. της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών,  η βελτίωση οδοποιίας δημοτικής οδού από θέση “Γεφυράκι” προς Σχολείο στην Κοινότητα Λεοντίου, η βελτίωση και συντήρηση οδοποιίας στις κοινότητες, η αναβάθμιση – εκσυγχρονισμός δικτύων Άρδευσης, η επισκευή του σεισμόπληκτου Δημοτικού Κτιρίου (πρώην Δημοτικό Σχολείο) Αγίας Μαρίνας, η επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, η αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης και η ολοκλήρωση Εσωτερικού Αποχετευτικού Δικτύου στους οικισμούς Φαρρών – Βασιλικού.

ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ

Ακόμη, έχουν συμπεριληφθεί πέντε νέα έργα, όπως η κατεδάφιση επικινδύνως ετοιμόρροπων δημοτικών κτιρίων, η επούλωση γουβών στο οδικό δίκτυο, αποκατάσταση οδοστρώματος, οι συμπληρωματικές εργασίες ανάπλασης στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Σχολείου Σκιαδά και η κατασκευή έργων οδοποιίας σε κοινότητες, καθώς και δύο νέες μελέτες για τις εξής δράσεις:
«Μελέτη οδοποιίας στις κοινότητες Ν. Κομπηγαδίου, Καλάνου & Καλάνιστρας» και «Μελέτη Αποχετευτικού δικτύου και Εγκαταστάσεων Βιολογικού Καθαρισμού στις κοινότητες Χαλανδρίτσας, Ερυμάνθειας και Σκιαδά».

ΜΠΑΡΗΣ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ «ΜΑΧΗ»

Μετά την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος, ο Δήμαρχος, Θεόδωρος Μπαρής δήλωσε πως «παρά τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διαθέτει ο Δήμος μας και τις επιπρόσθετες δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία, η δημοτική Αρχή παραμένει προσανατολισμένη στο στόχο της, που είναι η αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου για την υλοποίηση και τον σχεδιασμό έργων που έχει ανάγκη η τοπική μας κοινωνία. Συνεχίζουμε τη μάχη με τα προβλήματα της καθημερινότητας και θέτουμε τις βάσεις για την ανάπτυξη του τόπου μας».

Τέλος, στην εισήγησή του ο Δήμαρχος υπενθύμισε πως μέσα στο 2021 ολοκληρώθηκαν η αποπεράτωση του Δημοτικού Καταστήματος Δ.Ε. Φαρρών (‘Α Φάση), η αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου Τ.Κ. Λεοντίου, οι αποκαταστάσεις ζημιών από φυσικές καταστροφές, η επισκευή – συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων τους και η ανάπλαση- διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου Δημοτικού Σχολείου Σκιαδά.

ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Εξ άλλου στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκαν και τα δημοτικά τέλη για το 2022, τα οποία διατηρούνται στο σύνολό τους για ακόμη μία χρονιά σταθερά, με εξαίρεση μία μικρή αναπροσαρμογή στην άρδευση. «Η τιμολογιακή πολιτική του Δήμου μας παραμένει ίδια, παρά το γεγονός ότι έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, καθώς διανύουμε μία περίοδο που η κοινωνία μας δοκιμάζεται και εξαντλείται οικονομικά, εξαιτίας και των πρόσφατων ανατιμήσεων στην ενέργεια, αλλά και σε βασικά είδη», τόνισε ο κ. Μπαρής.”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα