Ερώτηση Τσιγκρή για τους νέους πίνακες των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής

24.05.2022 / 10:23
image

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία ζητά τη ρύθμιση ζητημάτων που αφορούν τους νέους πίνακες των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. 

Σύμφωνα με της Ερώτηση τον Αχαιού βουλευτή: 

Η αναβολή έναρξης του ακαδημαϊκού έτους 2021 – 2022 κατά μια εβδομάδα, εξαιτίας του κορωνοϊού, προκάλεσε τη μετάθεση των ακαδημαϊκών υποχρεώσεων και δημιούργησε πρόβλημα στην έγκαιρη έκδοση των βεβαιώσεων ολοκλήρωσης σπουδών των μεταπτυχιακών φοιτητών. 

Εφόσον η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήξει στα τέλη του τρέχοντος μηνός, οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα τεθούν εκτός πινάκων κατάταξης, εξαιτίας της ολιγοήμερης καθυστερημένης λήψης της “Βεβαίωσης Ολοκλήρωσης Σπουδών με Ημερομηνία Κτήσης Πτυχίου”. 

Το γεγονός αυτό αναμένεται να δημιουργήσει σειρά προβλημάτων στους εκπαιδευτικούς τις Ειδικής Αγωγής, αφού θα υποχρεωθούν να παραμείνουν εκτός της Δημόσιας Εκπαίδευσης για τρία ολόκληρα χρόνια. 

Συνεπώς, είναι απαραίτητη η διευκρινιστική νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να γίνουν αποδεκτές οι απλές βεβαιώσεις περάτωσης των σπουδών χωρίς την αναγραφή ημερομηνίας κτήσης του πτυχίου. 

Σε διαφορετική περίπτωση, εναλλακτική λύση αποτελεί η χρονική παράταση στην προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών κατά είκοσι ημέρες”. 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει την Υπουργό Παιδείας: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την έγκαιρη επίλυση των ζητημάτων που αφορούν τους νέους πίνακες των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και β) πότε αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις._

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα