Ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή στη Βουλή για την ενίσχυση του Κ.Υ. Χαλανδρίτσας

13.01.2022 / 16:16
τσιγκρης καλη

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία ζητάει την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας με ιατρικό προσωπικό και την παραμονή των ειδικευμένων ιατρών.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Η ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας κινδυνεύει εξαιτίας των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα του Δήμου Ερυμάνθου, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες μια μεγάλης γεωγραφικά περιοχής, πραγματοποιεί εικοσιτετράωρη καθημερινή εφημερία. 

Ενδεικτικά, αναλαμβάνει τη διαχείριση έκτακτων και χρόνιων περιστατικών, τη διενέργεια εμβολιασμών για τον κορωνοϊό, ενώ παράλληλα καλείται να διαχειριστεί τη μεγάλη καθημερινή προσέλευση ασθενών από την ευρύτερη περιοχή. 

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, είναι απαραίτητα: 1) η άμεση ενίσχυσή του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, 2) η αναστολή των πρόσφατων αποσπάσεων ειδικευομένων γιατρών και 3) η παραμονή των ειδικευμένων ιατρών που υπηρετούν σήμερα εκεί”. 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Υγείας: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και β) την παραμονή των ειδικευμένων ιατρών που υπηρετούν σήμερα σε αυτό.”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα